SVJETSKI MEDIJI

Stvorio se svjetski ‘hype’ oko Leta 3; ‘Time’ objavio: ‘Hrvati drsko koketiraju s diskvalifikacijom’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

O Letu 3 se stalno piše i priča, a koliko dobre šanse zapravo Let 3 ima u finalu, istaknuli su i svjetski poznati mediji

Ne znamo kada se zadnji put stvorio ovoliki ‘hype’ oko hrvatskih predstavnika na Eurosongu. Vjerojatno nikada. Rade se pekarski proizvodi u Rijeci, izrađuju se pive njima u čast, popularne stranice u svoje nazive stavljaju dva glavna slova – ŠČ!

O njima se stalno piše i priča, a koliko dobre šanse zapravo Let 3 ima u finalu, istaknuli su i svjetski poznati mediji. Jedan od njih je i američki TIME, koji je Hrvatsku svrstao među favorite, uz Šveđanku Loreen, Finca Kääriju i Francuskinju La Zarru.

“I nikad ne podcijenite natjecatelje lijevog svjetonadzora, kao hrvatski Let 3, čija pjesma Mama ŠČ! je pravi eurovizijski camp – antiratna rock opera koja se može opisati kao Monty Python upoznaje Dr. Strangelove”, stoji u recenziji magazina TIME.

‘Koketiraju s diskvalifikacijom’

Na ‘Letovce’ se osvrnuo i The New York Times.

“S obzirom na to da su otvoreno političke pjesme zabranjene na Euroviziji, neki izvođači koriste generičke poruke osnaživanja, poput pjesme ‘Heart of Steel’ ukrajinskog dua Tvorchi. Još drskije koketiranje s diskvalifikacijom je hrvatski nastup Leta 3 s njihovom pjesmom ‘Mama ŠČ!’. Šašava, krajnje teatralna antiratna izvedba koja koristi jedno od omiljenih kreativnih sredstava Eurovizije – alegorijsku satiru”, stoji u recenziji TNYT, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari