Treći Riječki dani medijske pismenosti nude bogat program edukacije za učitelje, nastavnike i profesore

Od 1. do 5. srpnja u riječkom Art-kinu održavaju se treći  po redu – Riječki dani medijske pismenosti.

U pet dana programa ovogodišnjih Riječkih dana medijske pismenosti renomirani predavači – Dejan Durić, Marina Zlatarić, dr. Hrvoje Turković i Carmen Lhotka– provest će polaznike predavanjima, praktičkim vježbama s puno primjera kroz sljedeća područja: temelji filmskog jezika, primjena filmske pismenosti u nastavi Hrvatskog jezika prema novom kurikulumu, filmsko stvaralaštvo Dušana Vukotića te zaštita audiovizualne baštine.

Riječki dani medijske pismenosti program su dodatne neformalne edukacije učitelja, nastavnika i profesora na polju medijske kulture, kao i oblik cjeloživotnog stručnog usavršavanja za sve one koji kod djece i mladeži razvijaju medijsku pismenost.

Riječki dani medijske pismenosti djeluju u sklopu aktivnosti i programa Art-kina uoči 2020. godine kada će grad Rijeka ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture, a održavaju se u okviru projekta Dječja kuća, jednog od programskih pravaca Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Za sudjelovanje u programu Riječkih dana medijske pismenosti u Art-kinu možete se prijaviti na mail: barbara.zupicic@art-kino.hr ili mobitel: 091 555 8447. Sudjelovanje u programu je besplatno.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views