TV-SPEKTAKL „ANNO“: Kandidati shvatili da nemaju hladnjak ni struju!

U drugoj epizodi dočekala ih je domaćica dvorca Antonija Blaće i odmah im dala zadatak.

Nakon što je u prvoj epizodi povijesnog spektakla RTL-a, ‘Anno: Ljeta gospodnjeg 925.’, 16-ero kandidata prošlo kroz vremeplov i zakoračilo u davno 10. stoljeće, te  zabezeknuto gledalo povijesnu bitku osvajanja dvorca Ribnik od strane kralja Tomislava i kneza Krševana, u drugoj epizodi dočekala ih je domaćica dvorca Antonija Blaće i odmah im dala zadatak.

Svaki od njih, iz male jutene vrećice morao je izvući po jedan kamenčić da bi na kraju ispalo da su samo Romeo i Alen izvukli kamenčiće crne boje, dok je ostalih 14-ero izvuklo bijele.

Anno_01-85

Iako im nije željela reći o čemu je riječ, dvorani kralja Tomisava počeli su nagađati da je sigurno riječ o nekoj podjeli u kojoj će biti bitno da svi sudjeluju, na čelu s Romeom i Alenom.

Nakon izvlačenja kamenčića, uslijedilo je novo iznenađenje, gdje su iz velike vreće izvukli Knjigu znanja, koja će im, po riječima Antonije biti prijeko potrebna ne bi li se snašli u ovom povijesnom razdoblju.

Anno Antonija-112

Budući da su dobili potrebne stvari, Antonija ih je napustila te najavila svoj dolazak za iduće jutro, a dvorani su se preobukli u svoju novu odjeću, koja će im od sada jedina biti na raspolaganju.

I dok su neki bili zadovoljni srednjovjekovnim ‘krpicama’, nekima ipak nije bilo po volji, niti su znali kako ih na sebe obući.

Tako je mlađahni Tin negodovao rekavši da su im trebali dati kratke rukave i kratke hlače, a ne duge halje. S njim se složila i Anamarija koja nije naviknula nositi suknje, jer je, kako kaže sputavaju u hodanju. Romeo je pak, muku mučio sa, kako je rekao, ‘hlačama za slonića’, no uz pomoć ostalih na kraju su svi izgledali kao da pripadaju 10. stoljeću.

Obučeni u svoje nove odore, dvorani su se okupili u blagavaoni gdje je glavnu riječ preuzela Božena, predloživši da podijele poslove u dvorcu. ‘Bilo bi najbolje da svatko radi ono u čemu je najbolji’, s čime su se ostali složili. No, dogovor je brzo prekinut jer je Tin počeo pričati o hrani te su na kraju zaključili da bi bilo najbolje da se dobro najedu.

Pronašavši kotao sa gulašem, razveselili su se što je već bio kuhan pa su odlučili blagovati uz saznanje da bi trebali pripaziti koliko jedu jer hrane nema puno, a i ne mogu je staviti u frižider jer on u to doba nije postojao! To saznanje ih je blago rečeno prestrašilo, jer većina ne zna kako bi skladištili hranu, no shvatili su da vjerojatno sve piše u Knjizi znanja koju su se dogovorili čitati svaki dan po nekoliko puta ne bi li naučili kako preživjeti u nimalo vedrom ranom srednjem vijeku. Zaključak većine, vezane za hranu, bio je da su trebali u show ući barem 10 kilograma deblji!

Anno_01-70

Dok su nakon večere svi prali suđe i nešto radili, Tin i Anamarija zaputili su se na gornji kat dvorca ne bi li ga istražili. Potajno su se popeli na gornji kat i nakon nekoliko pokušaja provaljivanja zaključanih vrata, kroz prozor ušli u tajne odaje.

Oduševljeni su bili saznanjem da postoji i ljepše mjesto u dvorcu nego samo zemljana prostorija u kojoj će spavati, pa su upalili svijeće i sve dobro istražili, a kada su otkrili kaštelanovu sobu ostali su ugodno iznenađeni. ‘Ovo je sigurno kraljeva soba i tu će spavati očito odbarani. Nadam se da smo to mi jer smo prvi otkrili sobu’, nadobudan je bio Tin koji se s Anamarijom dogovorio da o svom otkriću neće nikome ništa reći. ‘Osjećamo se kao super heroji. Dogovorili smo se da nećemo nikome reći za ovo. Daj zamislite da je Kolumbo otkrio Ameriku i odmah rekao svima, pa to ne bi bilo onda njegovo otkriće!’, zaključio je 19-godišnji Zagrepčanin.

Za to vrijeme ostali su prali suđe, a Božica je mlađima otkrila za što služi pepeo u kuhinji. ‘To vam je nešto kao današnji Vim za pranje suđa!’, objasnila je djevojkama koje su je pozorno slušale.

Kada je došlo vrijeme počinka, 16-ero ‘putnika kroz vrijeme’ shvatilo je da u svojoj zemljanoj sobi postoji samo osam kreveta! Muškarci su kavalirski prepustili krevete djevojkama, no na kraju ih je većina ipak spavala po dvoje na krevetu.

anno3

Iako su zaspali s upitnikom nad glavama zašto nema dovoljno kreveta, Tin i Anamarija su mudro šutjeli, no već sutra, u 21 sat na RTL-u, otkrit će se novi djelić tajne dvorca Ribnik i što sve očekuje dvorane kralja Tomislava. Stoga budite uz nas jer ćete sigurno nešto novo naučiti o dobu o kojem se tako malo zna.

U čast i slavu kralju Tomislavu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari