U Opatiji se snima popularna TV-serija, kaskaderi koje smo vidjeli na “Galebu” zauzimaju centar grada!

Foto: Facebook

Grad Opatija je izdao dozvolu za snimanje kriminalističke televizijske serije  „Protuudar/Strike Back“ na području Opatije

Tvrtki “Ambasada film” iz Dubrovnika, organizatoru snimanja za produkcijsku kuću “Left Bank Pictures” iz Velike Britanije, izdana je dozvola u razdoblju od 24. do 28. lipnja 2019. godine na sljedećim lokacijama:

Ponedjeljak (24.lipnja od 6 do 20 sati)

Terasa hotela Amadria Park hotel Milenij

Ulica Maršala Tita, od broja 101-142, cijela istočna strana ulice

Plaža Slatina i lokacija na stepenicama ispred restorana „Vongola“ (vježba scenskog  nastupa kaskadera motorom, te snimanje scene od 08 do 11 sati)

Ponedjeljak (24.lipnja) – srijeda (26. lipnja), od 7 do 20 sati

Obalno šetalište (Lungomare), ispred Amadria Park hotel Milenij

Srijeda (26.lipnja) – Plaža Slatina (od 6 do 14 sati)

ispred restorana „Vongola“ (8 do 12 sati)

Četvrtak (27.lipnja) i petak (28.lipnja), od 6 do 20 sati

područje Ulice Andrije Štangera 65, Villa Irinea

Organizatoru se odobrava privremena regulacija prometa pješaka na šetnici na način da se, za potrebe snimanja pojedinih kadrova, nakratko (na nekoliko minuta) onemogući slobodno kretanje pješaka, dana 24. do 26. lipnja 2019. godine, u terminu od 7 do 20 sati.

Organizatoru se za potrebe snimanja kadra prolaska motora s vozačem – kaskaderom odobrava uspostava privremenog zatvaranja prometa za prolaz pješaka na lokaciji ispred restorana „Vongola“, dana 24. lipnja 2019. godine u ponedjeljak, u vremenu od 8 do 11 sati.

Tijekom snimanja treba posvetiti najveću moguću pažnju sigurnom kretanju pješaka po okolnom području, i to tako da se isti, postavljanjem odgovarajuće prometne signalizacije, pravovremeno obavijeste o snimanju.

Serija već snimana u Rijeci

Podsjetimo,  u Rijeci su već snimani kadrovi kriminalističke televizijske serije „Strike Back“. U rujnu 2017. kreativni tim serije izabrao je Demetrovu ulicu i brod Galeb kao lokacije za scene potjere a tom prilikom brojnoj međunarodnoj ekipi pridružili su se i domaći filmski profesionalci.

Scena snimljena na brodu Galeb (Foto: Facebook)

Snimanje je potom nastavljeno u Puli i Rovinju.

VIDEO DANA: