ZANIMLJIVA TEMA

U petak se u Društvenom centru Drenova održava Noć muzeja 2022.; Evo što vas čeka

Foto: Facebook/ Društveni centar Drenova

Na ovogodišnjoj Noći muzeja koja će se održati u petak, 28. siječnja 2022. od 18 do 22 sata glavna tema je Između stvarnog i digitalnog.

Udruga Bez granica koja vodi Zavičajni muzej Drenove, a koji djeluje u okviru Društvenog centra Drenova, predstavit će veliku izložbu na temu „Znameniti Drenovčani – zašto su nam tako važni za povijest našeg kraja“.

Izložba će biti hibridnog tipa – fizički u prostoru u posve digitalnom formatu na multimedijalnoj platformi muzeja, te online putem FB video streama.

U 19 sati moći ćete pogledati razgovor koji je Damir Medved vodio s Christianom Grailachom i Albertom Mihichem o našim Drenovčanima i zašto mislimo da su nas zadužili i da su vrijedni sjećanja.

U pripremi za ovu izložbu obavljena su i dodatna istraživanja, pa smo sada u prilici predočiti i neke do sada neobjavljene dokumente dobivene iz Arhiva Arolsen – međunarodne arhive za progon nacističkih zločina, a tiču se sudbina naših Drenovčana.

Na ovoj izložbi prisjetit ćemo se: Gabrijela Bratine, Vilima Štefana, Braće Hlača, Ružice Mihić, Orlanda Kučića, Ivana Žorža, Brune Francetića, Stanka Frankovića i Sergia Turconia.

Razgledavanja Zavičajnog muzeja Drenove i izložbe odvijat će se prema epidemiološkim mjerama te su potrebne Covid 19 potvrde, a sve punoljetne osobe trebaju nositi maske u zatvorenom prostoru.

PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

VRIJEDNOST PROJEKTA JE 1.989.150,74 KN a iznos sufinanciranja EU je (85%) 1.690.778,13 kn

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari