U PONEDJELJAK NA LJETNOJ: Tarik Filipović u monodrami „Ćiro“ razotkriva sva lica „trenera svih trenera“

Monodrame Antonija Gabelića i Tarika Filipovića „ĆIRO“ u režiji i izvedbi Tarika Filipovića održat će se u ponedjeljak 14. kolovoza s početkom u 21 sat na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji

Nova hit predstava, monodrama jednog od naših najpoznatijih glumaca i televizijske zvijezde Tarika Filipovića – “Ćiro”, o životu Miroslava Ćire Blaževića, dolazi u Opatiju!

Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, europska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici.

Euforija je to koja dovodi do vrhunca, stoga se tema ove monodrame nametnula sama. No, osim nogometa u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.

Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva, što je Ćiro Blažević predstavljao za Tarika kroz njegovo sazrijevanje, kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača, vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu.

Osebujan i neponovljiv nogometni trener svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. čije rečenice citiraju dan danas, njegovo slavno “sine moj” dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

Antonio Gabelić i Tarik Filipović: ĆIRO
Kazališna predstava u režiji i izvedbi Tarika Filipovića
Ponedjeljak, 14. kolovoza 2017. u 21 sat / Ljetna pozornica, Opatija

Redatelj: Tarik Filipović / Odabir glazbe: Tarik Filipović / Scenograf: Ivica Mamić / Kostimografkinja: Vedrana Rapić / Oblikovatelj svjetla: Igor Petrovski / Igra: Tarik Filipović

Cijena ulaznice: 90,00 kuna
Ulaznice su u prodaji u uredima Festivala Opatija i preko sustava Mojekarte.hr.

Na dan predstave, blagajna na ulazu u malu Ljetnu pozornicu bit će otvorena od 20 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari