U SUBOTU U OPATIJI Svjetski zbor mladih izvodi skladbe od europske i afričke narodne do suvremene “world music” pjesme

Koncert Svjetskog zbora mladih (World Youth Choir) održat će se u subotu 22. srpnja s početkom u 21.30 sati u centru Gervais

„Svjetski zbor mladih“ jedan je od najoriginalnijih međunarodnih zborova današnjice i značajan sociološko-edukacijski glazbeni projekt koji jednom godišnje na koncertnoj turneji okuplja mlade, talentirane, poluprofesionalne pjevače različitih nacionalnosti.

Kao platformi koja potiče i ostvaruje interkulturalni dijalog kroz glazbu, Svjetskom zboru mladih je 1996. dodijeljena UNESCO-va titula “Umjetnik za mir”. Izričitom značaju i kvaliteti zbora svjedoči i nastup na svečanosti dodjele Nobelovih nagrada za mir 2011. godine u Oslu.

Ove godine u zboru je 58 mladih pjevača iz 33 zemlje svijeta. Pod ravnanjem dirigenta Zoltána Pada iz Mađarske zbor će izvoditi od klasičnih i suvremenih, do narodnih i crkvenih pjesama, s naglaskom na skladbe iz zemalja ovogodišnje turneje (Mađarska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska), dok će pod ravnanjem Kena Wakije iz Kenije izvoditi afričke narodne pjesme, afričko-američku duhovnu glazbu i suvremene “world music” pjesme raznih izvođača (Shawn Kirchner, Jake Runestad, Michael Barrett, Ralf Schmitt, Allen Koepke, Stacey V. Gibbs, Leonard Cohen, Evan Powers).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views