POČIVAO U MIRU

Umro je El Risitas, španjoski komičar zaraznog smijeha koji ćemo zauvijek pamtiti

Foto: Facebook/El Risitas

Juan Joya Borja, španjolski komičar poznat i pod nadimkom El Risitas, umro je u srijedu u 66. godini nakon duge i teške bolesti. Borja je hospitaliziran još u rujnu 2020., a tamošnji mediji prenose da je imao problema s krvožilnim sustavom i da mu je amputirana noga. Zauvijek je usnuo u svom rodnome gradu Sevilli.

Borja je postao poznat diljem svijeta u veljači 2015. godine, kada se na YouTubeu pojavio njegov osam godina star intervju u showu Jesusu Quintera, piše Net.hr

Proslavio ga je zarazan smijeh, a taj se njegov nastup toliko dopao brojnim ljudima da je s godinama na društvenim mrežama osvanulo na desetke titlovanih verzija, neke od njih prevedene čak i na hrvatski jezik.

Prije nego što je ostvario karijeru komičara, bavio se svime i svačim, radio je kao kuhar, ali i kao fizički radnik koji je istovarivao cement. U svijetu komedije prvi puta se pojavio 2000., uglavnom je nastupao u španjolskim televizijskim emisijama, a neki od vas su sigurno zapazili i u filmu Torrente 3.

Podsjetit ćemo u nastavku na originalan video koji se na Youtubeu pojavio u veljači 2005. godine, kao i na “njegov” osvrt na utakmicu između Hrvatske i Engleske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari