U CENTRU GERVAIS

VEČER ZA PAMĆENJE Harlem Gospel Choir oduševio nastupom u Opatiji

Američku gospel glazbu većina je čula i vidjela samo u američkim filmovima, no opatijska publika sinoć (9.12.) je imala priliku uživo osjetiti izuzetnu atmosferu harlemske crnačke kršćanske glazbe upravo u domu kulture u Opatiji, centru Gervais

Naime, organizator Festival Opatija je u Opatiju doveo najbolje i najpoznatije pjevače američkog gospela Harlem Gospel Choir, zbor čija popularnost doseže vrtoglave visine, nižu nastupe za najuvaženije osobe društvenog i političkog svijeta, ostvaruju suradnje s najuspješnijim svjetskim glazbenicima i pritom osvajaju milijunsku publiku, kojoj se sada, zahvaljujući Festivalu Opatija, pridružuje i ona opatijska.

Harlem spada u vrhunsku kulturu, izvodi tradicionalne gospel pjesme u suvremenom aranžmanu, s primjesama jazza i bluesa, a njihovi moćni vokali sinonim su za veličanstven zvuk i zaraznu energiju koja je kao nikad dosad ponijela posjetitelje Gervaisa – pljeskom, pjesmom i stajaćim ovacijama pratili su njihove nadahnute izvedbe i spremno i raspoloženo odgovarali na brojnu komunikaciju s pozornice.

Posebne trenutke večeri činile su pjesme posvećene Whitney Houston koje su sve prisutne ostavljale bez daha, poneke i sa suzom u oku. Koncert je ipak završio u veselom blagdanskom tonu uz poznate We Wish You a Merry Christmas i Oh Happy Day, što je uistinu i bio!

„Zbog rekordno brzo rasprodanih ulaznica za subotnji koncert, Harlem će u Opatiji nastupiti dvije večeri, no i večerašnja izvedba je odavno rasprodana, na čemu zahvaljujemo našoj vjernoj publici“, naveli su organizatori iz Festivala Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari