VEČERAS U OPATIJI Plesni nastup opatijskog Folklornog ansambla „Zora“ u Centru Gervais

Folklorni ansambl narodnih plesova i pjesama ‘Zora’ iz Opatije osnovan je 1948. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničkog obrađivanja i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije

Plesni nastup opatijskog Folklornog ansambla „Zora“ održat će se u subotu, 2. rujna s početkom u 20.30 sati u velikoj dvorani centra Gervais u Opatiji.

Folklorni ansambl „Zora“ nezaobilazni je dio turističke ponude Opatije i Kvarnera. Tijekom svoga postojanja održali su više od 4000 nastupa kako u zemlji tako i na brojnim turnejama diljem Europe (Italija, Austrija, Belgija, Engleska, Češka, Slovačka, Bugarska, Španjolska, Švicarska, Nizozemska, Poljska, Njemačka, Francuska, Slovenija ,Luxemburg, Mađarska ) te u dva navrata u SAD-u.

Kroz Ansambl je prošlo više od 1500 članova, a danas on broji 57 članova koji izvode pjesme i plesove Hrvata kroz 16 koreografija. Pored istarskog baluna i krčkog tanca izvode i plesove Liburnijskog krasa koji obuhvaćaju plesove Muna, Pasjaka i Žejana u kojima se osjeti veliki utjecaj Slovenije. Ples promena, čotiš, mazulin i potresujka nezaobilazni su plesovi šireg opatijskog kraja. Ostale koreografije pokrivaju cijeli prostor zemlje uz neke od najljepših nošnji u Hrvatskoj.

Cijena ulaznice: 50,00 kn
Cijena ulaznice za studente i umirovljenike (uz predočenje dokaza o statusu): 25,00 kn / popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija.

Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju centra Gervais bit će otvorena od 19.30 sati.

Ulaznice su u prodaji u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari