RUJAN U OPATIJI – Koncerti, kazališne predstave i filmovi na Ljetnoj i u Centru Gervais

U prvih deset dana rujna na Ljetnoj pozornici će se još uvijek održavati filmske projekcije, a prvi puta filmski program nastavlja se i nakon ljetne sezone

Ravnatelj ustanove Festival Opatija, Ernie Gigante Dešković i predsjednik Folklornog ansambla „Zora“ iz Opatije, Bernard Kuzmić predstavili su danas, 30. kolovoza, na Ljetnoj pozornici program za rujan.

U prvih deset dana rujna na Ljetnoj pozornici će se još uvijek održavati filmske projekcije, a prvi puta filmski program nastavlja se i nakon ljetne sezone. Filmovi će svakodnevno biti prikazivani u centru Gervais, „rujanska filmska subota“ vrtit će dvije večernje projekcije, a nedjelja ujutro rezervirana je za animirane avanture prilagođene najmlađoj publici.

Opatijski Folklorni ansambl „Zora“

U subotu, 2. rujna, na pozornici velike dvorane centra Gervais zaplesat će opatijski Folklorni ansambl „Zora“.

Tijekom svog postojanja kroz Ansambl je prošlo više od 1500 članova, a danas on broji 57 članova koji izvode pjesme i plesove Hrvata kroz 16 koreografija. Pored istarskog baluna i krčkog tanca izvode i plesove Liburnijskog krasa koji obuhvaćaju plesove Muna, Pasjaka i Žejana u kojima se osjeti veliki utjecaj Slovenije. Početak nastupa je u 20.30 sati, a cijena ulaznice iznosi 50 kuna, odnosno 25 kuna za studente i umirovljenike.

Predstava „Ukrađena ličnos`’“

U petak, 8. rujna ugostit će proslavljenog srpskog glumca Milana Gutovića, publici poznatog po liku Srećka Šojića iz komedija „Bela lađa“ i „Tesna koža“.

U ovoj predstavi pod nazivom „Ukrađena ličnos`’“ lik Srećka Šojića ponovo postaje humoristična karikatura koja se bori za svoje mjesto u demoraliziranom društvu. Cijena ulaznice iznosi 90 kuna, a početak predstave je u 20.30 sati.

Bečki tjedan

Rujan je mjesec u kojem se tradicionalno obilježava Bečki tjedan, manifestacija s humanitarnom notom koja povezuje dvije kulturne i turističke perjanice Europe, Beč i Opatiju, i njihovu dugogodišnju isprepletenost povijesnim, društvenim i kulturnim nasljeđem.

Bečki tjedan počinje 17. rujna koncertom Opatijskog komornog orkestra i kulminira Bečkim balom, gala završnicom koja se ove godine održava 23. rujna u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner gdje će valcer otplesati brojni turisti, ali i mnogobrojni uzvanici, veleposlanici, gradonačelnici pobratimljenih gradova, politička i gospodarska elita Grada Beča, kao i brojni domaći gospodarstvenici i javni djelatnici. Ulaznice za koncert Opatijskog komornog orkestra su besplatne i mogu se preuzeti u uredu Festivala Opatija radnim danom od 8 do 16 sati, dok cijena ulaznice za Bečki bal iznosi 350 kuna.

U petak, 22. rujna zvuci romantičnih nota Quadriga consort ansambla ispunit će veliku dvoranu Gervaisa na koncertu pod nazivom „Our most loved songs“, prvom od dva klasične glazbe u suradnji s udrugom Festival Kvarner. Ulaznice za koncert po cijeni od 150 kuna mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija.

Odabrane kazališne predstave

S kalendarskim početkom jeseni opatijska publika ponovo će uživati u odabranim kazališnim predstavama. Prva na redu, u petak, 29. rujna je humoristična predstava „Čisto ludilo“, zagrebačkog kazališta „Komedija“ nastala prema tekstu njemačkog pisca Paula Pörtnera.

„Veseli krimić sa škarama“, kako stoji u podnaslovu predstave, unikatna je hit komedija interaktivne forme, ispunjena spontanim humorom i britkim dijalozima. Tekst predstave je u pojedinim dijelovima improviziran s obzirom da uključuje reference na aktualne događaje vezane za grad u kojem se odvija, lokalne prilike i ljude. Ova originalna američka predstava proglašena je više puta najboljom predstavom godine, ušla je u anale svjetskoga humora, a svojevremeno je uvrštena i u Guinessovu knjigu rekorda kao predstava s najdužim neprekinutim igranjem na svijetu. Cijena ulaznice iznosi 80 kuna, odnosno 60 kuna za studente i umirovljenike. Početak predstave je u 20 sati.

Šesto izdanje Festivala neovisnih kazališta i kazališnih družina Republike Hrvatske – FEN 2017. ove godine održava se u listopadu, a tekst natječaja koji traje do 8. rujna objavljen je na mrežnim stranicama Festivala Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari