ZA NANU POHVALE I POKUDE

‘VEČERAZA 5’ U RIJECI Nana dobila niz pohvala, ali i kritika! Osvojila je svega 33 boda, a najstroža je bila Monika: ‘Meso je bilo prežilavo’

Poduzetnica Nana Spadoni kuhala je u prvom danu riječkom tjedna ‘Večere za 5’

Za svoju večeru dobila je 33 boda, no i niz pohvala.

Desetku je, ipak, dala samo Renata, kojoj je sve bilo ukusno.

“Posebno mi se svidjela salata koja je bila prilog svinjetini, a sve pohvale domaćici i na hrabrosti što je prva kuhala”, otkrila je pravnica. Najstroža je, pak, bila Monika sa svega sedam bodova. “U predjelu nisam osjetila buču, glavno jelo se trebalo raspadati, no svinjetina je bila žilava”, objasnila je. Leon i Dominik su, pak, Nani udijelili osmice. Obojica su imali zamjerke na kolače.

Pripravu večere Nana je započela glavnim jelom koje je nazvala ‘Nema ‘tice do prasice’.

“S čime bi bilo, to ne znam, možda povrće, možda mogranj, možda krumpiri, ne znam”, komentirala je Renata.

Rolanu svinjsku potrbušinu Nana je začinila i stavila peći uz kombinaciju vode i vina. Pobrinula se tako da se svinjetina ne presuši. Uz svinjetinu, Nana je odlučila poslužiti salatu od ječma, jabuke, rajčice, mrkve i šipka, s preljevom od maslinovog ulja, soka naranče i senfa.

Uslijedila je priprava deserta ‘Koko-Loko’.

“Sigurno neki sočni, egzotični desert”, komentirala je Renata. “Vjerojatno neke jabuke i med”, dodao je Leon. “Pita – jabuka i sir”, zaključila je svoje pretpostavke Monika. Uskoro je Nana objasnila da radi svoju varijantu cheesecakea s preljevom od naranče i manga.

Poduzetnica je ‘Bušnicu’ odlučila spraviti za predjelo. “Pojma nemam što bi to moglo značiti”, komentirala je Monika naziv predjela. “Nešto što se razvlači, mijesi, što nema veze sa slanutkom”, dodala je Renata. Nije bila u pravu – Nana je odlučila spraviti juhu od buče s hrskavim slanutkom.

Dok je Nana pripravu večere privodila kraju, ekipa se upoznavala u kombiju.

Monika je otkrila da Dominika već poznaje.

“Bilo mi je to ugodno iznenađenje, njega bih zadnjeg očekivala da se prijavi”, ispričala je Monika o svom poznaniku. Uskoro se ekipi pridružila i Renata, a onda su stigli kod Nane. “Nana je bila baš takva kakvom sam očekivao”, komentirao je Leon doček. “Bila je opuštena, nasmijana, nije moglo bolje”, dodao je Dominik.

Nakon srdačnog dočeka, Nana je ekipi za aperitiv ponudila medicu i liker od bazge – i jedno i drugo bili su domaći proizvod. “Sve je bilo kako treba”, pohvalio je domaćicu Leon. “Liker od bazge sam prvi put probala i bio mi je fin”, zaključila je Monika o aperitivu.

Pred veselu ekipu prva je stigla ‘Bušnica’.

Topli bučin poljubac svidio se gostima u smislu dekoracije. “Juha, očekivao sam slaniju, no bila mi je ok. Slanutak mi je bio malo čudan, ali ok”, komentirao je okus predjela Leon. “Mrkva je tu preuzela, buča je jedna osjetljiva namirnica, treba biti oprezan kad se kombinira s mrkvom”, zaključila je Monika.

Glavno jelo stiglo je iduće goste – svinjetina sa salatom od ječma izgledom se svidjela Dominiku.

“Svinjetina me primamila, ali kombinacija slatkog i slanog me nije privukla na prvu”, komentirao je Leon. “Meso se moralo malo više raspadati, koricu sam teško prerezala”, dodala je Monika. “Salata mi se jako svidjela”, zaključila je Renata.

‘Koko-Loko’ posljednje je jelo koje je stiglo pred ekipu.

“Desert je bio poslužen solidno, ukrašen mentom”, pohvalila je izgled deserta Renata. “Možda je nedostajalo šećera, prevladavao je kokos, keks mi nije bio dovoljno sladak”, ocijenio je kolač Leon. Moniki se, pak, činjenica da desert nije presladak baš svidjela.

Nana je za kraj ekipi udijelila poklone – karte za predstavu u njezinom kazalištu.

“Rado ću se odazvati i pogledati predstavu, baš me razveselila”, zaključila je Renata.  Domaćica je dobila sve pohvale za večeru koju je priredila!

Nove epizode ‘Večere za 5’ gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari