KAKVA KARIJERA!

VIDEO Danas nas je napustio Sean Connery, evo nekih od njegovih najboljih filmova!

Digitral Spy

Donosimo vam popis ponajboljih filmova legendarnog škotskog glumca koji nas je, nažalost, danas napustio u 91. godini

Ime ruže (1986.)

Ugledni engleski franjevac (Sean Connery) sa svojim učenikom (Christian Slater) u benediktinskoj opatiji 1327. rješava misteriozna umorstva. Film je nastao prema istoimenom djelu Umberta Eca.

Nedodirljivi (1987.)

U Chicago u doba prohibicije stiže agent Elliot Ness (Kevin Costner) s naoko nemogućim zadatkom, treba uhititi Ala Caponea (Robert De Niro) koji kontrolira sve, pa i policiju. Ness upoznaje časnog policajca Jimmyja Malonea (Sean Connery), koji ga upozorava da će, ukoliko zaista krene u lov na Caponea, pokrenuti pravi rat. Connery je za ovu ulogu nagrađnen Oscarom za najboljeg sporednog glumca.

Lov na Crveni oktobar (1990.)

Svjetski hit nominiran za čak tri nagrade Oscar, od kojih je osvojio onu za specijalne efekte. Tajna sovjetska podmornica „Crveni oktobar“ kreće prema Americi i analitičar CIA-e, profesor povijesti i broker moraju utvrditi dolaze li kao prijatelji ili neprijatelji.

Hrid (1996.)

Testosteronski akcijski film o talačkoj krizi u Alcatrazu redatelja Michaela Baya, koji je kasnije režirao megapopularne „Tranasformere“.

U potrazi za Forresterom (2000.)

Connery utjelovljuje Williama Forrestera, koji se, osvojivši Pulitzerovu nagradu za književnost, prije četiri desetljeća povukao u osamu stana i posve sakrio od vanjskog svijeta.

James Bond serijal

Kada je prije više od pola stoljeća Sean Connery, škotski glumac koji je do tada već imao poprilično bogatu filmsku karijeru, postao je muškarac koji su drugi muškarci željeli biti, u prvoj filmskoj verziji o Flemingovu agentu MI6-a, filmu ‘Dr. No’. Nakon toga još šest puta utjelovio je slavnog agenta!

RTL.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari