Film “General” stigao u kina i bez obzira na kritike, očekuje se uspjeh: Sad je sve na publici

13.07.2019., Pula - Svecano otvoren 66. Pula Film Festival obiljezen premijerom filma General. Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Film će reći sam o sebi sve što treba reći, svi će imati svoje mišljenje o filmu’

Nakon što je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Puli, film redatelja Antuna Vrdoljaka General, koji priča životnu priču generala Ante Gotovine – od danas se prikazuje u svim velikim, ali i malim kinodvoranama diljem Hrvatske.

Hoće li se Dan domovinske zahvalnosti pokazati kao pun pogodak za film u kojem glavnu ulogu ima najpoznatiji Hrvat u Hollywoodu?

Gorana Višnjića kao Antu Gotovinu u filmu General, danas, znakovito na Dan domovinske zahvalnosti može vidjeti cijela Hrvatska. Gotovo da nema kinodvorane koja danas ne prikazuje film Antuna Vrdoljaka. Ali, u Puli su stigle tek dvije nagrade. Za najbolje specijalne efekte i za najbolju sporednu žensku ulogu. Tada je i glavna zvijezda hvalila dugoočekivani filmski projekt.

“Film će reći sam o sebi sve što treba reći, svi će imati svoje mišljenje o filmu, isto kao što imaju mišljenje o drugim stvarima. Ja mislim da film na kraju ima jednu pozitivnu poruku i mislim da je taj film trebalo napraviti. Jedino mislim da je trebao izaći malo ranije, ali Bože moj, napravili smo najbolje i najbrže što smo mogli”, rekao je Goran Višnjić.

Zato su što brže krenuli u masovnu distribuciju i prvi put, šest godina nakon filma Svećenikova djeca, jedan domaći film opasno maršira prema kinodvoranama. Iako kritika nije bila blagonaklona prema Generalu, poručuju – ovo ne samo da je dobra reklama već i izvrsno pogođeno vrijeme.

“Kritika nema veze s prijmom kod publike. Koji put jako loši filmovi prolaze fenomenalno, vidite po stranim filmovima, a bogami i kod nas, srednja žalost, a bude najgledaniji film godine”, navodi filmski kritičar Nenad Polimac.

Hoće li General postati najgledaniji domaći film ove godine ovisi isključivo i samo o publici.

VIŠE U VIDEOPRILOGU: