IZBAČEN NAGLAVAČKE IZ BB KUĆE: Aleksandar Neradin zatajio da se u Rijeci protiv njega vodi postupak zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnika

S obzirom na starost žrtve postupak je tajan, pa tako ni produkcija Big Brothera nije mogla saznati ovaj detalj, a natjecatelj ga je zatajio – što je rezultiralo raskidanjem ugovora od strane RTL-a

Nakon što je otkrivena informacija da se protiv Aleksandra Neradina, jednog od 18-ero kandidata koji su u subotu navečer ušli u Big Brother, vodi kazneni postupak, Makaranin je napustio RTL-ov show (OVDJE).

“U slučaju povrede bilo koje ugovorne odredbe, pa tako i zbog povrede istinitosti podataka i jamstava, RTL ima pravo raskinuti ugovor. Navedeno vrijedi i za Aleksandra Neradina, koji nije više dio projekta Big Brother 2018”, navodi se u službenom priopćenju RTL-a.

Najspominjaniji reality show u svijetu Big Brother takoreći nije ni počeo, a već je u fokusu javnosti. I to zbog ozbiljne prevare kandidata Aleksandra Neradina koji je promptno izbačen iz showa jer je potpisujući ugovor lagao da nije kazneno gonjen, što nije točno.

Čim se doznalo za podatak da je na Županijskom sudu u Rijeci optužen za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina (OVDJE) raskinut mu je ugovor i promtno je izbačen iz Big Brother projekta.

Naime, potpisivanjem ugovora s RTL-om svi natjecatelji garantiraju da nisu kazneno gonjeni niti pravomoćno osuđivani što je Neradin zanijekao. Sudski su postupci u kojima su uključeni maloljetnici tajni i do njih se ne može službeno doći.

Reakcija iz Inicijative za antipedofilski zakon: ‘Drago nam je da je RTL brzo reagirao’

 ‘’Jako nam je drago što je RTL brzo reagirao na ovu situaciju i izbavio pedofila iz showa. Time je pokazao da takvim ljudima nije mjesto u javnosti i ne smije ih se promovirati nego maknuti i izolirati iz društva’’, naglašava Antonija Šalajić iz Inicijative za antipedofilski zakon te dodaje kako je iznimno važno da se imena pedofila što prije iznesu u javnost kako bi se svi, a posebice djeca, od njih mogli zaštititi.

I ova prevara govori kako se zakoni iz sfere seksualnog zlostavljanja trebaju mijenjati.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari