JOŠ NEČUVENO! Pogledajte kako je Let 3 obradio “Šuti moj dječače plavi” Novih fosila

Povodom Antivalentinova 3, Let 3 je pripremio zanimljivo glazbeno ostvarenje. Riječ je o pjesmi ‘Tišu’, obradi velikog hita Novih Fosila ‘Šuti moj dječače plavi’ koju su snimili s hrvatskim mariachi bandom El Combo.

Glazbeni krivac za nastanak pjesme je i ovaj put Damir Martinović Mrle koji je u ovoj pjesmi spojio svoje dvije kreativne inspiracije-šatrovački govor i Meksiko.

Šatrovački govor, kaže Mrle, poligon je za slobodno kreiranje. Stilski je slobodan i zabavno zvuči te ga stoga nalazimo u stvaralaštvu Leta 3.

„Šatrovački je spoj u glavi, pospajale su mi se točke na taj način u toj pjesmi koja me podsjeća na djetinjstvo“ kaže glazbenik.

Boje i veselu energiju Meksika trubama, gitarama i violinama dočarao je El Combo prema Mrletovim idejama. Meksiko je kaže zemlja koja ga privlači zbog jedinstvenog spoja veselja života i melankolije zbog brojnih društvenih problema s kojim se to društvo susreće. Glazba je jedan od simbola te prekrasne zemlje koja je od danas utkana i u rad uspješnog hrvatskog rock banda.

‘Tišu’ je jedna je to od pjesama koje će zasjati na novom EP-ju riječkih rockera. Snimana je u glazbenom studiju Srđana Sekulovića Skansija, a glazbeni producent je Iztok Turk.

Prvi puta u koncertom izdanju ‘Tišu’ će publika moći čuti na velikom rock’n’roll spektaklu Antivalentinovu koje je s pravom steklo epitet najvažnije rock fešte godine. Postalo je simbolom pravog jednodnevnog festivala za publiku željnu drugačije zabave od onoga što se uobičajeno nudi u vrijeme Valentinova i događaj za koji se traži ulaznica više.

Cijena ulaznica je 160 kn za dvije osobe i 90 kn za jednu osobu! Možete ih kupiti kroz sustav i prodajna mjesta Eventima (eventim.hr), u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Dallas Recordsu te u riječkom Dallas Music Shopu.

Kompletan tekst izvrnute stvari:

“Akoi su stalene zeve Sto jalespa su nas Akoi sanebri su čirje I ne timpa ti sgla Akoi ravzabo vaskri i dirdo Tvoj je anstra sretsu bi vino budiopro u nime najo rista plam Koa te tnemsre Mosa tišu Mosa tišu Tišu moj čačedje vipla I nek jatvo sako vapla An stukuja menauspo vaspa Godu već godu Timpam te mosa kao čkiđa jehgri Godu već godu Znamne dal su Žedra lebi zesu ili jehsmi Godu Oravzab vaskri i dirdo Tvoj je anstra sretsu bi vino budiopro u nime najo rista plam Koa te tnemsre Mosa tišu Mosa tišu Tišu moj čačedje vipla I nek jatvo sako vapla An stukuja menauspo vaspa…”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari