Kultna Disciplina Kičme u petak 29. travnja u Pogonu kulture

Sastav je svojim neuobičajenim i bučnim hitovima uvijek predstavljao trn u oku glazbenom establišmentu tadašnje i sadašnje regionalne scene

Grupa Disciplina Kičme nastaje 1981. godine, nakon raspada ska-punk-rock sastava Šarla Akrobate, jednog od najcjenjenijih sastava jugoslavenske novovalne scene čija su trojica članova bili pioniri beogradskog novog vala.

Legende Milan Mladenović, kasnije vođa grupe Ekatarina Velika te bubnjar Ivan Vdović Vd koji nakon Šarla svira u prvoj postavi Ekatarine Velike. Posljednji od spomenutog trojca bio je basist i pjevač Dušan Kojić – Koja, koji odlučuje nastaviti sam, eksperimentirajući s raznim glazbenim pravcima te polagano stvarajući svoj autentični glazbeni izraz, kojeg možemo definirati kao fuziju alternativnog rocka, noisea, post-punka, jazza te funka. No, Koja je prvi koji se s našom definicijom ne bi složio, s gnušanjem bi je odbacio, zgražajući se nad stavljanjem glazbe u određene ladice.

Sastav je svojim neuobičajenim i bučnim hitovima uvijek predstavljao trn u oku glazbenom establišmentu tadašnje i sadašnje regionalne scene. Prva faza djelovanja  izrodila je sedam albuma, među kojima su “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno” (1982.), “Svi za mnom!” (1986.) i “Zeleni Zub na planeti dosade” (1989.) te “Nova iznenađenja za nova pokolenja” (1991.).  Svi albumi uvršteni su u knjigu “Yu 100: Najbolji albumi jugoslovenske rok i pop muzike”. 1992. godine tijekom ratnih sukoba, Koja odlazi u London, gdje je u suradnji s inozemnim glazbenicima objavio sljedeće albume “I Think I See Myself On CCTV” (1996.), “Heavy Bass Blues” (1998.) i “Refresh Your Senses, NOW!” (2001.). Nakon povratka u Beograd i ponovnog okupljanja, grupa nastavlja s albumima “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?” (2007.) “Uf!” (2011.), te najnovii “Opet” (2015.)

Puno je vremena prošlo od zadnjeg nastupa Koje i Discipline u našem gradu, tako da se Riječanke i Riječani s pravom mogu nadati vrhunskom glazbeno-scenskom užitku te set listi kojom će napraviti glazbeni presjek svoje dugogodišnje i plodne karijere.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 60 kuna, dok će na dan koncerta cijena iznositi 80 kuna. Mogu se nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima OKC Palach, Kružna 8, The Beertija, Slavka Krautzeka 12 te online na www.entrio.hr. Koncert je zakazan za 23 sata.

Vjerni obožavatelji mogu se družiti s članovima omiljene grupe dan prije, točnije u četvrtak, 28. travnja s početkom u 20 sati, u klubu The Beertija na Trsatu, gdje će članovi benda promovirati svoj novi nosač zvuka te se ujedno družiti s fanovima.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari