'GUILTY PLEASURE' U TORINU

Mia Dimšić nakon plasmana na Eurosong: ‘Nisam plagirala Taylor Swift, ali njena pjesma mi je bila inspiracija’

RTL

I dalje je jednostavna djevojka, koja priznaje da još postoji trema prije nastupa

Mia Dimšić i njezini i glazba i stihovi u pjesmi “Guilty Pleasure” predstavljat će Hrvatsku u svibnju na Eurosongu.

No iako je mlada Osječanka osvojila i publiku i žiri odmah nakon pobjede dočekale su je i optužbe da je kopirala američku kantautoricu Taylor Swift, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

„Pa stihovi su jako osobni. U većini slučajeva su mi stihovi osobni, tad imam više inspiracije, emocija. I od početka ovu pjesmu doživljavam jako emotivno, tako da mi je drago ako je to publika sinoć osjetila“, kazala je Mia.

A Publika je voli. Čestitke stižu od prolaznika, svi žele uspomenu. No nije jedna od onih koji će zbog toga izgubiti tlo pod nogama. I dalje je jednostavna djevojka, koja priznaje da još postoji trema prije nastupa.

„Mislim da bi prije par godina ta trema bi se puno bolje vidjela. A ovako ta je trema bila u meni, a sve je na van izgledalo ok. Što se tiče konkurencije, obzirom da je moja imenjakinja Mia druga, definitivno sam mislila da će bit nešto tako. Marko Bošnjak…“, kazala je Mia.

Ali kako to već bude, osim lijepih ima i loših komentara, a najglasnije su optužbe da je pjesma Guilty Pleasure, plagijat.

„Pa nekako ljudi često govore plagijat, a da bi nešto bilo plagijat mora imat bilo koji dio ili melodije ili teksta zajednički ili akorde, što u ovom slučaju.. mislim to jednostavno matematički nije ovdje slučaj, to je vrlo lako zapravo usporediti. To bi svaki glazbenik znao da to nije. Ali se slažem da podsjeća atmosfera i slažem se da mi je album Folklor i Ever more od Taylor Swift velika inspiracija bio, Mislim to su albumi koje ja slušam od 2020., ono kad je bila pandemija, stalno sam u njima, tako da je to nešto što mi se sviđa, to je zvuk koji mi je odličan i svaka usporedba s Taylor Swift je veliki kompliment“, poručila je.

Od žirija je dobila najviše bodova, no za pobjedu, kaže, sigurno može zahvaliti Slavoncima, koji su neumorno glasali. A ona će zauzvrat sa svojim timom neumorno raditi do odlaska na Eurosong.

„Malo smo svi sad zatečeni i rekli smo da se odmah sutra sastajemo, čim prođu ove prve obaveze i zajedno kao tim odlučujemo. Vjerojatno i kad sad vidimo tu snimku, točno ćemo vidjet šta je funkcioniralo na bini, šta nije, što je bilo bolje, što lošije i na temelju toga ćemo donositi odluke dalje“, kazala nam je Mia.

No za početak će se dobro naspavati. A što se snova tiče, njih živi, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari