VELIČANSTVENI PRIZORI IZ ZRAKA

National Geographic posvetio cijelu nedjeljnu večer Hrvatskoj; Evo što će se sve prikazivati

Screenshot

Zahvaljujući National Geographicu cijeli svijet će moći otkriti sve ljepote Hrvatske – na televiziji. Naime, jedna epizoda treće sezone serijala Europa iz zraka u potpunosti će se baviti Hrvatskom, a posebno zanimljivo su mjesta je produkcijski tim odabrao za snimanje

Epizoda je snimana tijekom cijele prošle godine i pokriva sva godišnja doba, čime je u potpunosti dočarana ljepota pojedinih mjesta. Ovu epizodu o Hrvatskoj moći ćete pogledati 19. rujna na National Geographicu, a do tada pročitajte neke zanimljivosti o Hrvatskoj koje će se naći u emisiji toga dana.

National Geographic su fascinirale neobične cik-cak zidine duge 5.5 kilometara, koje se protežu i izvan grada Stona sve do obližnjih brda. Vjeruje se da su zidovi građeni kako bi se spriječila krađa soli iz tamošnjih solana, budući da je u srednjem vijeku sol bila izuzetno vrijedna roba.

No zidovima nije zaštićena samo solana. Snimke iz zraka otkrivaju da se zid proteže preko cijelog poluotoka te da ima 41 obrambenu kulu i šest tvrđava. Stonski vladari nisu izgradili zid samo kako bi zaštitili solane, namjera im je bila zaštititi cijeli poluotok od njegovih neposlušnih susjeda. Solana je i danas, nakon 4000 godina, i dalje u funkciji te mještani svaki godine beru stotine tona soli. Sve je to čini najstarijom aktivnom solanom u Europi, a nakon Kineskog zida, riječ je o drugim najvećim zidinama na svijetu, pišu 24 sata.

Epizoda o Hrvatskoj će gledatelje diljem svijeta upoznati s osječkom obalom Drave, Lonjskim poljem, dolinom Neretve, a snimljene su i snimke spajanja Pelješkog mosta, rušenja tornja zagrebačke katedrale i popravaka penjačke stijene u NP Paklenica.

Zanimljivo je i to da će večer 19. rujna na programu National Geographica biti u potpunosti posvećena Hrvatskoj. Točnije, emitirat će se čak tri emisije zaredom koje se bave Hrvatskom. U 21 sat se najprije emitira epizoda emisije Gordon Ramsey: Neistražene kuhinje koja je snimana u Hrvatskoj, u 22 sata kreće epizoda o Hrvatskoj iz serijala Europa iz zraka, a nakon toga, u 23 sata, i epizoda emisije Automobili iz snova – Unutar tvornice, u kojoj će se govoriti o Rimac automobilima.

Inače, nova sezona prikazuje neke od najboljih kulturnih i zemljopisnih znamenitosti u Europi kroz ‘hyperlapse’ fotografije iz zraka. Impresivne snimke iz zraka nude jedinstven uvid u to kako su tradicija, inženjering i prirodne znamenitosti pomogle oblikovati kontinent.

U ovoj sezoni emitirat će se šest epizoda, a posvećene su Hrvatskoj, Norveškoj, Portugalu, Švicarskoj, Irskoj i Islandu. Ovakva promocija velika je stvar za Hrvatsku ako se uzme u obzir da National Geographic putem svih svojih platformi dopire do oko 433 milijuna kućanstva u 171 državi svijeta, prenosi morski.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari