OBORENI SVI REKORDI: U riječkom kinu se prikazuje trenutno najgledaniji film u svijetu!

Spektakl s hrpom Marvelovih superjunaka „Osvetnici: Rat beskonačnosti“ oborio je ovoga vikenda sve rekorde u kinoprikazivačkoj industriji

Sa vikend zaradom od 250 milijuna dolara u američkim kinima spektakl „Osvetnici: Rat beskonačnosti“ (Avengers: Infinity War) postigao je dosad neviđeni rezultat, a isti uspjeh spektakl s Marvelovim superjunacima postigao je i širom svijeta gdje njegova zbrojena zarada mjerena u dolarima iznosi 380 milijuna dolara – kombinirano, ukupno 630 milijuna dolara zarade u prvom vikendu prikazivanja!

U tom ogromnom iznosu jedan mali mali dio otpada i na zaradu u hrvatskim kinima, gdje se film ovoga vikenda prikazivao s velikim uspjehom što se odnosi i na riječki Cinestar koji dnevno prikazuje film na deset (10!) predstava.

Što se američkih kina tiče, prethodni rekord zarade u premijernom vikendu prikazivanja držao je SF-spektakl Star Wars: The Force Awakens iz prosinca 2015. godine koji je tada ubrao 247.9 milijuna dolara.

Rekord svih vremena u zaradi u prvom vikendu prikazivanja na međunarodnom tržištu “Osvetnici: Rat beskonačnosti” preuzeo je od filma „Fate of the Furious“ koji je prije godinu dana utržio 542 milijuna.

„Osvetnici: Rat beskonačnosti“ redatelja Anthonyja i Joe Russoa, zamišljen kao nastavak filmova iz 2012. “Osvetnici” i 2015. “Osvetnici: Doba Ultrona” realizirat će se u kinima u dva dijela, a premijera drugog dijela planirana je za početak svibnja iduće godine.

Ovo spektakularno filmsko putovanje u produkciji studija Marvel i Walt Disney stvarano je deset godina, a obuhvaća sav Marvel Cinematic Universe. Na platno donosi konačan, najsmrtonosniji obračun svih vremena. Osvetnici i njihovi saveznici, super junaci moraju biti spremni žrtvovati sve kako bi porazili moćnog Thanosa prije nego što on svojim razaranjem i uništavanjem okonča svemir.

U filmu svoje uloge iz prethodnih filmova ponavljaju Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Don Cheadle, Tom Holland, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Chris Pratt, Zoe Saldana i mnogi drugi kao Iron Man, Thor, Hulk, Kapetan Amerika,
Dr. Strange, Spider-Man, Fantom i drugi Marvelovi superjunaci koji s emoraju suprotstaviti još neviđenoj opanosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari