RTL Hrvatska danas slavi 14. rođendan, a ovako su izgledale prve Vijesti!

Prije točno 14 godina RTL je zaživio i u Hrvatskoj. Kao dio RTL Grupe, tog 30. travnja 2004. pokrenuta je nova nacionalna televizija koja je donijela brojne novitete, kako u sadržajnom tako i u tehničkom smislu

Tadašnja adresa RTL-a bio je zagrebački Zrinjevac, ali je ubrzo sve preseljeno na Trešnjevku, točnije Krapinsku 45. I dok se mnogo toga od tada promijenilo, jedna stvar je ostala konstantna – prve Vijesti vodio je Tomislav Jelinčić, koji je i danas jedan od voditelja središnje informativne emisije, koja je u međuvremenu promijenila ime i postala RTL Danas.

„Kao da je bilo jučer, pamtim svaku sekundu i sve vijesti koje su taj dan bile u emisiji, a najviše odijelo i kravatu, koje više nikad ne bih odjenuo. Moda se mijenja, ali žar za dobrim informiranjem gledatelja nikad. Uvijek ima uspona i padova, ali u ovih 14 godina ni u jednom trenutku nisam zažalio što sam dio RTL-a. Posebno gledajući iz današnje perspektive, kada, prema reakcijama gledatelja koje svakodnevno primamo, „RTL Danas“ postaje nezaobilazno mjesto informiranja u hrvatskim domovima svakoga dana u 18:30. Stoga sam izuzetno ponosan i sretan zbog mojih prvih 14 godina na RTL-u“, kaže Tomislav.

Od 2004. do danas RTL je pokrenuo sedam kanala – RTL, RTL2, RTL Kockicu, RTL Passion, RTL Crime, RTL Living te RTL Croatia, a svojim vjernim gledateljima će se i dalje truditi svaki sat proveden pred malim ekranima učiniti posebnim!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari