O VESELJU ŽIVOTA

Riječka pjevačica Ana Kabalin predstavlja pjesmu “Vrijeme iza nas”

Croatia Records s ponosom predstavlja novi singl “Vrijeme iza nas” koji ujedno označava i početak suradnje s poznatom riječkom pjevačicom Anom Kabalin. Mlađoj publici prvenstveno poznata kao vrhunski prateći vokal koji nastupa s nekim od najboljih domaćih glazbenika i grupa, Ana je svoju karijeru započela u rodnoj Rijeci na valu Ri-rocka.

“Vrijeme iza nas” je svojevrsni hommage riječkoj grupi Metrobolik koja svoj tadašnji status i popularnost, pogotovo kod domaće publike, u značajnoj mjeri zahvaljuje vokalu i scenskoj karizmatičnosti pjevačice Ane Kabalin. Pjesma je nastala iz autorskog nasljeđa grupe koja je iza sebe ostavila svega jedan službeno objavljeni autorski album, međutim o kvaliteti i popularnosti iste najbolje govori i činjenica da je pjesma s tog albuma (“Kada noć padne na grad”) uvrštena na popis riječkih rock himni.

“Okrenemo li se i napravimo retrospekciju proteklih godina, a pogotovo zadnje dvije, mislim da sama ideja pjesme o prolaznosti koje sa sobom nosi vrijeme je aktualnija možda i više nego ikad. Međutim, iako bi se na prvu iz naslova pjesme moglo zaključiti, ona nije ni spora ni melankolična i dobar je odraz mog poimanja prolaznosti i veselja života, a spot je kroz dinamiku i puno boje još više istaknuo pozitivan stav”, o pjesmi i spotu je rekla Ana.

“U zadnje vrijeme, iz svima poznatih razloga, većina nas se susrela s viškom vremena i manjkom muziciranja – bar na način kako smo to do tada radili. Samim time otvorio se prostor koji je napokon omogućio da se dovoljno kvalitetno i fokusirano okrenemo našim afinitetima i idejama. Već dugo vremena imala sam želju da se i kroz neki svoj izričaj, posvetim muzici koja me u osnovi oblikovala i naučila ono što sam nosila sa sobom svo ovo vrijeme. Kao dodatni impuls iz arhiva i uspomena se pojavila i ova pjesma inicijalno nastala kao materijal za drugi, nikad izdani album Metrobolika. Sretna okolnost je i ta da je dugogodišnji prijatelj Neno Belan prepoznao energiju i potencijal pjesme te se prihvatio završne produkcije. Oboje smo i više nego zadovoljni rezultatom”dodala je dalje Ana.

Tekst pjesme “Vrijeme iza nas” napisao je Robert Paulić, glazbu je radio tadašnji bend: Vladimir Kariolić, Alen TibljašLjubomir Silić i Ana Kabalin, a produkciju u konačnici Neno Belan koji je omogućio da sve to sjajno zvuči. Optimističan i pun boje, spot za pjesmu sniman je na lokacijama u Rijeci i na otoku Krku u režiji Kristine Barišić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari