ŠAJETA IMA NOVU PJESMU: „Nonić i nona“ u suradnji s riječkom klapom Flumen!

Foto Šajeta: Petar Kürschner

Riječ je o primorskoj, slikovitoj i svevremenskoj pjesmi koja nas podjeća i na povijest ovoga kraja te ima iskrenu i toplu emociju koju slušateljima prenosi ekipa proverenih glazbenika i producenata

Dražen Turina Šajeta ima novu pjesmu naziva “Nonić i nona”. Ljeto i šum mora uvijek u čovjeku budi bar malo nostalgije, a baš takvo raspoloženje u stihove i glazbu, u pjesmi ”Nonić i nona”, prenio je autor teksta i glazbe, Dalibor Hamar.

– Kao rođenom Opatijcu i čovjeku koji je svoj grad opjevao mnogo puta uvijek me razveseli svaka nova pjesma o Opatiji, pa tako i ova pjesma “Nonić i nona”, autora koji je također rođen Opatijac. Stara dama uvijek osvaja svojim šarmom i postoje mnogi evergrini o tome još od Austro-Ugarske preko Ive Robića do naših dana. No tema pjesme Nonić i nona mi je utoliko draža jer sam ja pravi opatijski mulac i moji nono i nona su bili baš ovakvi poput ovih iz pjesme Dalibora Hamara kojeg cijenim kao autora i bilo mi je zadovoljstvo biti Opatijac u toj pjesmi. Sviđa mi se i rad klape Flumen pa mi je drago što svoje prvo gostovanje u nekoj klapskoj pjesmi ostvario upravo s njima… – rekao je Šajeta povodom objave nove pjesme.

– Kao osoba kojoj je glazba cijeli život bila hobi, uspio sam napraviti jedan opus koji je iznjedrio nekoliko zanimljivih uradaka. Imao sam sreću što sam kao neprofesionalan autor postao prepoznatljiv i sa strane renomiranih glazbenika i izvođača, poput klape Maslina koja je s velikim uspjehom izvela moju posljednju pjesma “Korak po korak”. Moje pjesme su inspirirane više manje stvarnim događajima. Pjesma “Nonić i nona” je sjećanje na sve naše none i nonice koji su ostavili svoj trag u svima nama. I kako bolje zaokružiti cijelu ideju nego glasovima klape i svestranu pomoć Šajete. Aranžerski uradak Olje Dešića, Matka Basare i Siniše Žigrovića izvrsno je pratio moju osnovnu ideju i na tome sam im zahvalan – rekao je autor pjesme Dalibor Hamar.

Klapa Flumen je klapa koja dolazi iz Rijeke a njeguje tradicionalnu klapsku pjesmu i acapella pjevanje.

Prije dvije godine klapa je na Grobničkoj Skali osvojila treću nagradu publike s pjesmom “Procvitala suva grana” te je dva puta osvojila nagradu “Brkica” na festivalu KIK u Buzetu. Također, klapa je ove godine izborila nastup u finalnoj večeri Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

– Klapa Flumen je jako zadovoljna pjesmom “Nonić i nona”, kao i suradnjom sa Šajetom. Zahvaljujemo se autoru pjesme Daliboru Hamaru, studiju Maraton, Olji Dešiću i nadasve agenciji Hamar Media što nas je odabrala za ovaj projekt. – rekao je u ime klape Manuel Brnobić.

Ovoj snažnoj pjevačkoj ekipi u aranžiranju pjesme su se pridružili Olja Dešić i Siniša Žigrović, dok su Šajetin dio aranžirali Matko Basara i Olja Dešić.

Na gitari im se pridružio Ivan Pešut, a harmoniku i bas gitaru je svirao Olja Dešić. Miks i mastering pjesme napravljen je u riječkom studiju Maraton, a klavijaturu i programiranje je napravio Matko Basara.

– Ova primorska slikovita pa i povijesna pjesma stvarana kroz pera i gitarske žice jednog hobista ima iskrenu i toplu emociju koja je, barem meni, ključni sastojak produkcije jer dotiče sve glazbenike koji pjesmu oblače u produkcijsko ruho, a onda naravno i publiku. Lako je stvarati kad takva emocija postoji. Pitak i primjeren instrumentalni aranžman postavio je Matko Basara, kojem sam pomogao, iznijeli su klapa Flumen i Šajeta i sve je zazvučao toplo i snažno, baš onako kako pjesma “pita”. – za kraj je dodao Olja Dešić.

Foto Šajeta: Petar Kürschner

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari