U Rijeci koncert koji se ne propušta! Pionir trip hopa Tricky u travnju nastupa u Pogonu kulture

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon odličnog koncerta prije četiri godine u našem gradu, živuća ikona britanskog trip hopa Tricky vraća se na poznato mjesto.

Posebna je privilegija što ovakvo glazbeno ime već drugi put gostuje u našem gradu, pa možemo s pravom reći kako je skorašnji nastup Trickya u riječkom Pogonu kulture, koncert godine u Rijeci koji nikako ne biste smjeli propustiti.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dvadeset godina nakon objave epohalnog debi albuma “Maxinquaye”, izdanja koje je definiralo trip hop žanr i proslavilo bristolski zvuk diljem svijeta, Tricky predstavlja glazbu stvorenu otkad je postao stanovnik Berlina.

Na globalnoj glazbenoj sceni Tricky se pojavio 1995. debijem “Maxinquaye”, prvim od njegovih jedanaest studijskih albuma. Nakon godina skupljanja staža kao suradnik Massive Attacka, dio The Wild Bunch ekipe i bristolske scene, ovo izdanje od njega je napravilo svjetsku zvijezdu, a trip hop učinila uzbudljivim novim zvukom na sceni.

Trickyjeva tadašnja suradnica Martina Topley Bird do danas je ostala vjerojatno najprepoznatljiviji vokal njegovih pjesama mada su surađivali na svega tri albuma. Općenito, Trickyjeva glazba bila je obilježena glavnim ženskim vokalima gotovo dva desetljeća, a kao suradnice pojavljivale su se Bjork, Neneh Cherry, PJ Harvey, Cindy Lauper, Costanza Francavilla, Nneka, Oh Land i mnoge druge.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

I lista muških glazbenika koji su prošli kroz Trickyjeve pjesme je impozantna, od DJ Muggsa iz Cypress Hilla, članova RHCP-a do Bobbyja Gillespieja iz Primal Screama.

Ulaznice se nalaze u prodaji od petka, 21. veljače po cijeni od 120 kuna do 10. ožujka, a 140 kn od 11. ožujka do 27. travnja. Cijena ulaznice na dan koncerta, 28. travnja iznosi 160 kuna. Ulaznice možete potražiti u Dallas music shopu, svim mjestima Eventima te online na eventim.hr. Koncert je zakazan za 22 sata.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari