U SUBOTU U POGONU KULTURE: Legendarni Jura Stublić & Film još uvijek su “neprilagođeni”!

Više od deset godina nakon posljednjeg nastupa u Rijeci, poznati zagrebački glazbenik Jura Stublić sa svojom grupom Film održat će koncert u riječkom Pogonu kulture, u subotu 23. siječnja. Odlična je to prilika da svi obožavatelji uživo pogledaju nastup grupe i pjevača koji ne nastupaju često, a s godinama njihove koncertne aktivnosti sve su rjeđe.

Jedan od najistaknutijih predstavnika novog vala na jugoslavenskoj glazbenoj sceni osamdesetih godina, osnovao je sredinom sedamdesetih svoj prvi bend neobičnog imena Šporko Šalaporko i njegove žaluzine. Upravo taj bend promijenivši ime u Film početkom osamdesetih godina nezaustavljivo kreće prema glazbenom vrhu tadašnje države. Prvi veliki hit bio je njihov singl „Neprilagođen“ iz 1981. godine. Posebna karakteristika grupe bila je Stublićeva energija na sceni, eksplozivna svirka te sjajno uhvaćen mladački duh tog vremena na pjesmama kao što su “Dijete ulice”, “Moderna djevojka”, “Zajedno”, “Zamisli život u ritmu muzike za ples” te “Kad si mlad“.

Sredinom osamdesetih godina njihova popularnost kreće silaznom putanjom uzrokovanom promjenama originalne postave benda nakon albuma „Signali u noći“. No, unatoč svim nedaćama Film kao grupa sa Stublićem kao vokalom postoji već više od 30 godina, ta činjenica sama za sebe zaslužuje dužno poštovanje.

Ulaznice za subotnji koncert mogu se nabaviti u pretprodaji, i to u OKC Palachu, The Beertiji, Dallas music shopu te online entrio.hr i online eventim.hr prodajnim mjestima po cijeni od 70 kuna. Cijene ulaznica na dan koncerta iznositi će 90 kuna. Početak koncerta zakazan je za 21 sat.

jura stublić plakat

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari