VEŽICA: Na Zvečki večeras legendarni Edi Maružin i riječki Turisti!

Foto: Facebook/Vežičke ljetne noći/I. Mažar/

Novi četvrtak s novim izdanjem “Riječke Zvečke” donosi nam odličnu blues i rock kombinaciju na Vežici s dva nova odlična benda.

Večeras, ispred kafića East River nastupit će “Edi East Trance Blues” i riječki “Turisti”.

Oni su i kod kuće Turisti. Bend je ofromljen 2015. godine no tek nakon debi albuma “Human_esque”, dvije godine poslije, počinju s koncertnim nastupima. Posljednji su bili na “Antivalentinovu” i kao potpora Brodogradilištu 3. maj. Na Zvečki će Turisti premijerno izvesti nekoliko potpuno novih, nikad prije izvedenih pjesama s drugog albuma koji izlazi na tržište ove jeseni.

Osim “Nepobjedivih” i obrade Parafa “Javna kupatila” na repertoaru će se naći i još poneko iznenađenja u izvedbi pjevačice Ive Močibob, bubnjara Bobota Grujičića, basiste Sergeja Hofmana i gitariste Vlade Simcicha Vave.

Na istarskoj rock sceni niknulo je nešto novo. Po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri Edi Maružin odlučio se na solo projekt. Nakon 37 godina rada u Gustafima, sit ulagivanja i podilaženja publici, upućuje se u nešto malo drugačije vode. Iako se gotovo na svim njihovim albumima osjeća prizvuk bluesa,  ovo je prvi put da se cjelokupni repertoar sastoji od isključivo bluesa i to trance bluesa. Inspiriran legendama crnačkog bluesa, preciznije North Mississippi Hill Country Bluesa poput Fred McDowella, Junior Kimbrougha, Belton Sutherlanda, i nadasve legendarnog R.L. Burnsidea, Maružin je započeo s radom na albumu naslova “SUMPOR”.

U početku, voljan da to izvede s minimalnim brojem suradnika počeo je sa skupljanjem pratećih muzičara i u tu svrhu pozvao svog dugogodišnjeg suradnika, bubnjara Čedomira Mošnju i producenta Edija Cukerića. Bez većih karijerističkih pretenzija napravili su prvi album “Sumpor” koji sadrži 10 pjesama, minimalističkog sadržaja, kao i instrumentarija, a kako to zvuči imate priliku čuti večeras s početkom u 21 i 30 sati.

Dođite uživati u istarskom bluesu i riječkom pop-rocku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari