“ZAJC” Operni prvaci, supružnici Eva i Robert Kolar u nedjelju izvode operu Zrinjski

Komorni koncerti u “Zajcu” uvijek oduševljavaju, a u nedjelju, 19. svibnja u 19 i 30 sati na programu riječkog HNK poseban je glazbeni događaj, koncert “Kolar i Kolar”.

Supružnici i često partneri na sceni, koji su brojnu publiku početkom ove kazališne sezone zadivili zajedničkim nastupom u operi “Nikola Šubić Zrinjski” kao Zrinjski i njegova supruga Eva, nacionalna operna prvakinja, sopranistica Kristina Kolar i prvak riječke Opere, bariton Robert Kolar ovaj će komorni koncert, večer lieda začiniti, ne samo svojim pjevačkim talentom i umijećem, nego i svojom ljubavlju.

Izvest će dvadeset poznatih glazbenih skladbi lieda širokog tematskog spektra, što solo izvedbama, što u duetu. Na programu naći će se ponešto za svakoga, poput domaćih autora, Brune Bjelinskog, Jakova Hatzea, Jakova Gotovca, Blagoja Berse, Ivana pl. Zajca te ovom kraju omiljenog Ivana Matetića Ronjgova. Kolar i Kolar izvest će i duhovne skladbe poput “Pietà Signore” Alessandra Stradelle te skladbe poznatih skladatelja Schuberta, Donizettija i Dvořáka. Čut ćemo rasplesane melodije poput “El tra la la y el punteado” Enriquea Granadosa pa sve do melankolične “Když mne stará matka” Antonina Dvořáka.

Osim Nicolette Olivieri na klaviru, na koncertu će nastupiti i posebna gošća Ljerka Plesić Bjelinski, poznata koncertna pijanistica impresivne i duge karijere.

Ne propustite zajednički koncert Kristine i Roberta Kolara na sceni “Zajca” koji će glazbi udahnuti novi život.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views