Rudimental sinoć ‘zaludio’ riječku publiku, večeras na SDF-u nastupaju Edo Maajka, Urban, Vatra i DJ Darius Syrossian

Student Day Festival večeras završava uz drugu koncertnu večer na Delti i „after“ u klubu Crkva. Nastupit će Dijagnoze, Grapevine Babies, Vatra, Damir Urban & 4, Edo Maajka te Dražen Turina Šajeta. Uzbudljiv program večeras nudi i KBS WareHouse Floor na koji stiže svjetska DJ zvijezda Darius Syrossian

Fantastična atmosfera, ogroman broj posjetitelja te izvrsni nastupi domaćih i stranih bendova obilježili su sinoć prvu koncertnu večer jubilarnog, 10. izdanja Student Day Festivala u bivšim skladištima Exportdrva. Koncertni program na Delti otvorila je mlada riječka rock grupa Fanaa nabrijanim i žestokim nastupom, da bi nakon njih devetočlani slovenski sastav Generator predstavio svoju eklektičnu glazbenu viziju s istaknutim vokalom i “brass” sekcijom, u koju se umiješali ska, jazz, funk i niz drugih stilova.

Stilski jednostavnu, ali tekstualno moćnu priču iz hrvatske stvarnosti ispričao je splitski reper Krešo Bengalka, kojeg su na pozornici „naslijedili“ sugrađani iz popularnog „ping-pong“ sastava The Beat Fleet. Ovi „majstori zdravog đira“ ispunili su repertoar najvećim hitovima, kao što su „Data“, „UV zrake“, „Esej“, „Genije“, „Smak svuta“, „Heroyix“, „Grad spava“, „Mater“, „Veseljko“, „Uvik kontra“…

Vrhunac prvog dana bio je izlazak na scenu britanskog benda Rudimental koji je prepunu halu bivšeg skladišta na Delti „vrućim“ DJ setom pretvorio u usijani plesni podij na kojem su se tisuće mladih Riječana i gostiju iz drugih dijelova Hrvatske i regije „razbacali“ uz pjesme koje obožavaju milijuni diljem svijeta. Program na glavnoj pozornici zaključio je DJ Miren Zaverski, no zabava se na pozornici KBS WareHouse nastavila i nakon što je izašlo sunce.

Drugi „stage“ na Delti prvi dio večeri posvetio je hip-hop sceni uz nastup opatijske hip-hop grupe Renikarnacija i zagrebačkih kraljeva trapa High5. Za savršen prijelaz u elektroniku pobrinuo se Mecena eksplozivnom fuzijom house i bass glazbe, a glavne zvijezde večeri bile su dvije poznate dame riječke DJ scene Marina Karamarko i Ana Antonova uz podršku Liminal i KBS Entertainment „crewa“.

I prije večernjeg programa, jučerašnji je dan bio ispunjen događanjima. Na Kampusu su studentske udruge predstavile svoj rad, a svi posjetitelji imali su priliku posjetiti i sajam rukotvorina. Studenti su odmjerili svoje sportske vještine u raznim disciinama, a odigrana je i tradicionalna nogometna utakmica između Sveučilišta i Grada Rijeke, u kojoj su slavili predstavnici gradske uprave. Sve to pratila je i glazba zahvaljujući natjecanju demo bendova na kojem su nastupili GEM (Good Evil Men), Zenoth, Hermanos, NELAAY, Mamut i Dijagnoze.

Glasovima publike, kao najbolji bend odabrane su Dijagnoze, kojima je tako pripala čast da otvore večerašnji koncertni program na Delti. Nakon njih, na glavnu pozornicu će se popeti Grapevine Babies, a uslijedit će trenutačno najpopularniji domaći rock band Vatra, riječki rockerski pjesnik Damir Urban koji je nedavno objavio izvrsni novi singl „Iskra“ te Edo Maajka, reper s ogromnom „sljedbom“ u čitavoj regiji. Ovogodišnji program na glavnoj pozornici zaključit će Dražen Turina Šajeta.

Uzbudljiv program večeras nudi i KBS WareHouse Floor na koji stiže svjetska DJ zvijezda Darius Syrossian uz kojeg će nastupiti i brojni lokalni i regionalni DJ-i, a nakon 6 sati tulum se nastavlja uz afterparty u klubu Crkva. Prije koncertnog dijela, danas se na Kampusu nastavlja predstavljanje udruga i sportski program, a u 10 sati počela je i radionica izrade prirodne kozmetike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari