JE LI OVO ŽALOSNO? Smještaj jednog našeg sezonca izazvao zgražanje tisuća ljudi

Radi se o fotografijama prostora za koje administrator spomenute Facebook stranice tvrdi da se radi o smještaju jednog konobara na sezoni

Na Facebook stranici “Konobarski život”, na kojoj ugostiteljski radnici objavljuju fotografije i situacije na koje nailaze vezano uz svoje zaposlenje, tijekom srijede se pojavila objava koja je u samo pola dana skupila preko 1000 lajkova i gotovo 400 dijeljenja.

Radi se o fotografijama prostora za koje administrator spomenute Facebook stranice tvrdi da se radi o smještaju jednog konobara na sezoni.

Fotografije otkrivaju derutnu prostoriju koja se nalazi u potkrovlju s jednim prozorčićem, zidovi s kojih se boja guli u slojevima i ostavlja uzorak gljivica skupljenih od vlage, krevetac i prljava kuhinjska krpa koja ‘vješto’ glumi zavjesu ostavljaju više dojam kakve samice nego sobe u koju bi se jedan radnik trebao doći odmoriti od rada.

https://www.facebook.com/Kon.Zivot/posts/946021765558242

Ispod ove objave javili su se mnogi komentatori:

“Ovo bi trebalo proslijediti u redakcije svih onih portala koji već pola godine konstantno pišu o jadnim poslodavcima koji ne mogu pronaći radnike. Nek vide zašto ne mogu”.

“Problem je što ste sad ispali p***e što se mene tiče… Ovo objavljujete anonimno, a svi s**u kako nešto treba poduzet u ovoj državi… Ime Prezime, naziv obrta i adresu ovog smeća da se javno objavi sve, da više nikad ne nađe niti jednog radnika u životu!”. S druge strane, ima i onih koji misle da ovakve objave nisu dobre jer mogu sugerirati da su svi poslodavci isti: “Zbog vas i vaše ove objave sad ispada da je tako svaki poslodavac. ….a nije…živim cijeli život u Hrvatskoj….Mada doći ce i tome kraj uskoro hvala Bogu. Promijenila poslova dovoljno da znam da je sve kako se postaviš…Jest da je sad gore nego ikada, al ljudi moji sami sebe ponižavate… I onda kačite ove slike i kukate….SAMO ŠUTITE BUDITE ANONIMNI…ne šutim bgm ni onom koji me napravio, kamoli poslodavcu..Ima svakakvih i radnika… misle dobit plaću, ništa ne radit, pišite malo i o tome. Ko razumije, shvatit će.”

“Prvo i osnovno, nitko nije bio natjeran tamo raditi… Ne branim ni jednu stranu. Imao je pravo odluke. Ali najlakse je otić na sezonu i tražit 10 tisuća kn i hranu i smještaj. Koliko bi onda domaći sa strukom i 4 jezika trebali dobiti? Svaki sezonac košta 2 tisuće € na kraju mjeseca, bez obzira na plaću i šta očekuješ…hotel ili app…ma bravo! Ostanite kući kukat jer to vam najbolje ide!” – stoji u komentaru.

Vijesti.hr
Foto: Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari