Kapitalistički ideal: Pogledajte kako izgleda toalet na kojem je neudobno sjediti više od 5 minuta!

Foto: Ilustracija

Novi britanski izum već je izazvao negativne reakcije na društvenim mrežama

Kompanije sve češće pronalaze načine kako bi povećali produktivnost i smanjili ljenčarenje na poslu. Najnovija promjena koja vodi u tom smjeru je naherena wc školjka. Školjku napravljenu kako bi vas zaboljela koljena i digla vas sa zahodske školjke napravili su izumitelji iz StandardToileta, piše Guardian.

Deset minuta dnevno na toaletu

Oni su procijenili kako je nagib od 13 stupnjeva je matematički točan kako bi zaposleniku bilo neugodno na wc školjci, ali ne bi mu uzrokovalo nikakve dugoročne zdravstvene probleme. Kao razlog ovog izuma, StandardToilet navodi da se procjenjuje kako kompanije godišnje gube 4 milijarde funta dok su im zaposlenici na zahodu.

Prema njihovim procjenama, zaposlenici provode u prosjeku oko 10 minuta dnevno na zahodu, a njihov proizvod doveo bi do 25 posto, točnije dvije i pol minute, smanjenja vremena koje zaposlenici provode u wc-u.

Korisnici društvenih mreža smišljaju kako ”pobijediti” školjku

Zamisao je izazvala pregršt šala na društvenim mrežama, premda se izumitelj Mahabir Gill pozvao na medicinsku studiju o negativnim stranama dugotrajnog sjedenja na zahodskoj školjki, uključujući i hemoroide.

Neki su korisnici društvenih mreža napisali da će pokušati “pobijediti” nagnutu školjku dodatkom kako bi vratili njezin uobičajen kut nagiba. Jedan je korisnik Twittera napisao da je moguće ublažiti negativan učinak školjke tako što će na njoj sjediti okrenut na drugu stranu.

“Ako je ovo stvarno, mislim da je to savršen prikaz u kolikoj mjeri kapitalizam prezire radnike i ljudska bića”, rekla je za BBC korisnica Twittera Hilary Gardiner.

“Aktualne zahodske školjke nude horizontalnu površinu za sjedenje, što korisniku nudi udobno sjedenje na njoj” stoji na web stranici. “No rezultat toga je da korisnik ondje provodi više vremena nego što je potrebno i pritom se ne osjeća nelagodno, a sjedenje na zahodskoj školjci dulje nego što je potrebno, općenito je nepoželjno i nezdravo”, napisao je Gill, braneći svoj izum.

Foto: Twitter/Dave Vescio

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari