(FOTO, VIDEO) U Savudriji ulovljen morski pas dug osam metara!

Ovakve vrste morskog psa zbog svoje veličine djeluju zastrašujuće

Savudrijskom ribaru u mrežu se zapetljao morski pas dug osam metara! Srećom, ovo je bezopasna vrsta koja se hrani planktonima, a jedinka je uspješno spašena i vraćena u more.

Ovakve vrste morskog psa, koje zbog svoje veličine djeluju zastrašujuće, ali su, ponavljamo, bezopasne za ljude, znaju zalutati u Jadran i već su viđene u našim vodama.

“U petak predvečer bacio sam u more 60 metara od obale, u uvali Ligard u Savudrijskoj vali, tri mreže, a potom drugi dan ujutro pronašao samo dvije. Treću mrežu kao da je netko izvukao. No prilikom potrage pokazalo se kako se u nju zapetljao ogroman morski pas dug između sedam i osam metara koji je sve povukao na dno. Morao sam tražiti pomoć”, ispričao je ukratko ribar Ivan Pavelić.

Prema riječima Pavelića morski pas, po svemu sudeći ‘planktonac’, bio je umotan u 140 metara mreže što je otežalo ribarima njegovo oslobađanje pa je na površinu izvučen tek njegov rep koji je, prema procjeni ribara, bio širok oko dva metra a što je odgovaralo njegovoj dužini i težini.

Vijesti.hr/Ipress
Foto: ipress

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari