Opasna ‘suicidalna igra’ Momo opet kruži Internetom: Ubacuje se u crtiće i potiče mlade da se ozlijede

Stoga se poziva roditelje na oprez u trenucima kada dijete koristi neki uređaj ili gleda video isječke

Nastavnici u Velikoj Britaniji upozoravaju roditelje da se online “suicidalna igra” Momo ubacuje u videozapise Pepa Praščića i Fortnita na YouTubeu. Škole diljem Britanije javljaju da su djeca na meti jezivih slika i video isječaka veoma uznemirujućeg karaktera.

“Izazov Momo” povezan je sa smrću dvoje djece i potiče mlade da se ozlijede, a u nekim slučajevima čak i da si oduzmu život.

Danas su škole počele izdavati upozorenja na svojim internetskim stranicama i preko društvenih medija tvrdeći da ih je kontaktiralo na stotine zabrinutih roditelja.

Pojava uznemirujućih videa

Kazali su da se uznemirujući videi pojavljuju usred naizgled nevinih videa dječjeg crtanog filma Pepa Prašćić ili kompjuterske igre Fortnite.

Jedan od videozapisa, kažu, počinje nevino, kao primjerice početak epizode Pepa Praščića, ali se ubrzo pretvora u izmijenjenu verziju s nasiljem i uvredljivim jezikom.

U jednom drugom videu imena “MoMo” prikazuje se iskrivljena bijela maska koja potiče djecu da rade razne opasne stvari bez da to kažu svojim roditeljima. U Argentini je čak 12-godišnjak počinio samoubojstvo, a sve zbog straha od “suicidalne igre”.

Momo podrazumijeva jezivu ženu s tamnom kosom, đavoljim osmijehom i jako izbočenim očima. Ona mami djecu putem WhatsApp-a te im zatim šalje slike i upute o tome kako nauditi sebi i drugima, piše Daily Mail.

Ako ne učine to, Momo prijeti djeci da će baciti kletvu na njih

Roditelji su prestravljeni. Jedna majka je kazala kako je njen sin (7) počeo prijetiti drugim učenicima u školi, a kad ga pitala zašto to radi, kazao je kako će ga u suprotnom Momo ubiti u snu.

Isto tako, kazao je majci kako ga žena natjerala da iz kuhinje uzme nož i zabije ga u vrat. Rekli su mu da ignorira sve to, ali su i dalje prestravljeni, piše Daily Mail.

Stoga se poziva roditelje na oprez u trenucima kada dijete koristi neki uređaj ili gleda video isječke.
Vijesti.hr
Foto: Twitter

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views