TIKVE UMJESTO VOĆA

KAKO JE OVO MOGUĆE? Međimurskom voćaru na drvu jabuke rodile – bundeve!

Foto: e-medjimurje

‘Bacio sam nakon proljetnog mraza sjemenke tikve, kako bi voćnjak ljepše izgledao, ako mraz pokupi urod i nekako sam na to zaboravio. Jabuke su rodile, istina jako malo, ali i tikve su ispunile moja očekivanja’

Mladen Dobranić, šef Udruge voćara, vinograda i povrćara u Svetom Martinu na Muri, jedan je od najboljih hrvatskih voćara. Upravo je on ovih dana u svom brezovačkom voćnjaku doživio jedno veliko iznenađenje – na stablima i granama njegovih jabuka osvanule su velike bundeve, piše eMeđimurje.

Foto: e-medjimurje

Tikve na stablu jabuke izazvale su širok osmijeh na Dobranićevom licu jer je to potvrda kako dobrom voćaru na stablu jabuke rode bundeve. Istina je, ne stoji bez razloga da je on i šef udruge koja se bavi i povrćarima. Ovo je potvrda kako je njegov voćnjak čist, bez kemije i supstancija.

“Nisu moje jabuke tikve rodile, premda to tako izgleda i daje ljepotu voćnjaku u vrijeme kada i jabuke zore. Bacio sam nakon proljetnog mraza sjemenke tikve, kako bi voćnjak ljepše izgledao, ako mraz pokupi urod i nekako sam na to zaboravio.

Jabuke su rodile, istina jako malo, ali i tikve su ispunile moja očekivanja i dokaz su da nema prisutnosti herbicida i drugih kemijskih sredstava. Sretan sam zbog ovoga i silno me to razveselilo, a može i drugima biti poticaj da uz voćke zasade i povrće”, rekao je za eMeđimurje sretni domaći voćar.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari