ČASTI VEČEROM

Gradonačelnik Venecije ‘raspisao tjeralicu’ za dva dečka koji su snimljeni kako surfaju: ‘Ovo su dva prepotentna idiota koji ismijavaju grad’

Luigi Brugnaro obećao je večeru svakome tko može locirati dvojac koji ‘se izruguje gradu’

Gradonačelnik Venecije dao se u potragu za ‘dva prepotentna idiota” koji su snimljeni kako jure Velikim kanalom na motoriziranim daskama za surfanje. Mladići su viđeni kako izbjegavaju gondole i vodene autobuse dok su se u četvrtak ujutro kretali glavnom prometnicom Venecije, a cijeli prizor snimilo je nekoliko začuđenih promatrača, javlja Guardian.

Video je na Twitteru objavio i gradonačelik Venecije, Luigi Brugnaro, te napisao: “Ovo su dva prepotentna idiota koji ismijavaju ovaj grad. Molim sve da nam pomognu identificirati ih i kazniti, čak i ako su nam oružja stvarno tupa – gradonačelnici hitno trebaju više ovlasti po pitanju javne sigurnosti.”

‘Treba ih doživotno protjerati iz Venecije’

Brugnaro je rekao da će platiti večeru svakome tko bi mogao pomoći u lociranju dvojca. Snimka surfera je podijeljena i na Instagram profilu “Venezia Non è Disneyland” (Venecija nije Disneyland), koji su osnovali mladi Venecijanci s ciljem senzibiliziranja posjetitelja grada. Video, koji uključuje hit Beach Boysa Surfin’ USA koji svira u pozadini, izazvao je opće negodovanje.

“Sramotno”, napisao je jedan korisnik Instagrama. “Treba ih doživotno protjerati iz Venecije, mamma mia.” Drugi su pak smatrali da je njihova metoda prijevoza prilično cool. “I ja želim jednu!” napisao je jedan komentator, dok je drugi rekao: “Zar ne bi bilo sjajno kada bismo svi mogli putovati po Veneciji na ovaj način, a da ne dajemo novac ACTV-u (javni prijevoz).”

Luigi Brugnaro je kasnije, pošto je njegov apel na Twitteru postao popularan, objavio da je dvojac pronađen i da su im daske zaplijenjene. Dodao je da će biti tretirani “kako zaslužuju”.

Nestašni turisti

Venecijanske vlasti već godinama pokušavaju suzbiti loše ponašanje s tzv. “anđelima pristojnosti” koji patroliraju ulicama tijekom ljeta, a uvedene su novčane kazne za ljude uhvaćene kako rone ili se kupaju u kanalima, hodaju uokolo golih prsa ili hrane golubove.

Profil “Venezia Non è Disneyland” pomno prati razne prekršaje pa je tako krajem srpnja podijeljen video muškarca kako skače u Veliki kanal s mosta, za dlaku promašivši brod u prolazu. Prošloga tjedna gradonačelnik je tražio “10 dana zatvora” za 33-godišnjeg škotskog turista koji je uhvaćen dok se kupao u kanalu, a 2020. je jedan francuski turist kažnjen je sa 150 eura nakon što je veslao Velikim kanalom na svojoj dasci, dok su dvije Njemice morale platiti po 250 eura za sunčanje u bikinijima pokraj crkve San Stae.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari