AKO IDETE U ITALIJU - OPREZ!

SVE JE SNIMILA Cura raskrinkala talijanske prevarante i gnjusnu metodu kojom varaju turiste!

TikTokerica čak kaže da je vidjela kako je policija uhitila jednog od prevaranata. Očito je to što rade protuzakonito pa bi turisti trebali učiniti sve da im ne plate, prenosi Net.hr.

Turistička influencerica na TikToku upozorila je na raširenu prijevaru u Italiji, osobito u Firenci.

Kacie Rose (kacierose4)  u kratkom viralnom videu  objašnjava što je prijevara i kako izbjeći plaćanje. Video, koji sada ima 1,4 milijuna pregleda, otvorio je oči za stvarnost prijevare u jednom od najljepših i najpopularnijih gradova Italije.

Stavljaju slike na koje je teško ne stati

Rose objašnjava da se prijevara često događa na prometnim uglovima turističkih mjesta u Firenci. Prevaranti polažu lijepe slike, često reprodukcije slika po kojima je Firenca poznata, na pod na mjesta na koja će ljudi vjerojatno gaziti. Nakon što turisti neizbježno stanu na pomno postavljene slike, prevaranti traže naknadu. Tvrde da im morate odmah platiti za uništenje umjetnine.

@kacierose4

I literally saw one of them getting arrested the other day for it 😳😅 #americansinitaly #touristscams #florenceitaly #italytravel

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Srećom, Rose u TikTok videu daje savjete o izbjegavanju plaćanja. Ona savjetuje da im “ne plaćate” ni pod kojim okolnostima jer je prijevara nezakonita. U protivnom, ako se čini da stvari eskaliraju, možete im reći da ćete im platiti pred policajcem, što bi ih trebalo odvratiti. Možete i reći da morate do bankomata, a zapravo produžite do policajca.

Gledala kako su uhićeni

TikTokerica čak kaže da je vidjela kako je policija uhitila jednog od prevaranata. Očito je to što rade protuzakonito pa bi turisti trebali učiniti sve da im ne plate.

Mnogi korisnici podijelili su svoja iskustva s ovom prijevarom u Firenci i drugim gradovima Italije. Prijevara je popularna u cijelom svijetu iako je hiperprisutna u Firenci upravo zato što je grad poznat po renesansnim remek-djelima. Neki su komentirali da se slike često preklapaju kako bi ih prevaranti lako skupili i pobjegli kad policija stigne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari