HVALA, ŠKOTSKA! Dvoje škotskih navijača zbog Rijeke propuštaju utakmicu voljenog kluba

Falconer i Fraser, kako su priznali, nikad ne propuštaju utakmice svojih Donsa no 15. travnja dolaze u Rijeku kako bi na Rujevici navijali za prvoplasiranu momčad HNL-a u dvoboju sa Splitom

U subotu, 15. travnja, Aberdeen gostuje kod St. Johnstonea, u sklopu 33. kola škotskog Premiershipa, a na utakmici u Perthu neće biti Nicci Falconer i Stevea Frasera, dvoje fanatičnih navijača Donsa, piše Index.hr.

Falconer (45) i Fraser (50), kako su priznali, nikad ne propuštaju utakmice svojih Donsa no 15. travnja dolaze u Rijeku kako bi na Rujevici navijali za prvoplasiranu momčad HNL-a u dvoboju sa Splitom.

Dvoje iskusnih navijača Aberdeena, inače kluba s kojim je Alex Ferguson osvojio Kup pobjednika Kupova 1983., zavoljeli su Rijeku prije dvije godine kada je škotski klub izbacio hrvatski u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Nicci i Steve bili su među 200 navijača Aberdeena te večeri kad je momčad Dereka Mclnnesa na Kantridi rezultatom 3:0 šokirala Riječane te ih iz Europe izbacila već na prvoj stepenici.

Škoti, topli i prijateljski nastrojeni, uz neizbježno pivo u rukama, odmah su se ”skompali” s nekim navijačima Rijeke. Njihovo prijateljstvo je potrajalo do danas.

Nicci za Index.hr objašnjava što se tada dogodilo i kako su se povezali:

”Navijači Rijeke su nas nevjerojatno lijepo ugostili. Osjetili smo da smo dobrodošli u njihovu gradu. Njihov odnos prema nama nije pomutila ni činjenica da je Aberdeen pobijedio ogromnih 3:0, što je bio prvi domaći poraz Rijeke nakon dugo vremena.”

Dvojac iz Aberdeena zbližio se s navijačima nakon sasvim slučajnog susreta prije utakmice.

”Uletjeli smo u prvi pub, a tamo su bili neki navijači Rijeke. Odmah smo pronašli zajednički jezik. Popili smo nekoliko pića i sprijateljili se”, ispričao je Nicci i dodao:

”Uzvratili smo im gostoprimstvom kad su oni došli na uzvrat u Aberdeen. Riječani su krasni ljudi i njihova gesta bila je tipična reakcija pravih navijača koje susrećemo u Europi dok pratimo utakmice Aberdeena. Na svakom gostovanju osjećali smo se fantastično i dobrodošli.”

Nicci i Steve su fanatični članovi ”Red Armyja”, navijačke skupine Aberdeena. Oboje su desetljećima bili na gotovo svim utakmica svog omiljenog kluba, a  čak su i godišnje odmore tempirali prema utakmicama Donsa.

Sad će propustiti meč u Perthu kako bi gledali utakmicu Rijeke.

”Odluka nije bila laka. Ali obećali smo da ćemo se vratiti u Rijeku, ali kao navijači njihovoga kluba. Utakmica protiv St. Johnstonea najmanje je važna klubu do kraja sezone, a vratit ćemo se na polufinale Kupa i na zadnjih pet kola prvenstva. Također će biti zanimljivo usporediti novi stadion Rijeke sa starim koji je izgledao poprilično impresivno”, rekli je na kraju razgovora za Index.hr škotski navijači Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari