IMA I TOGA: Mladić čistio podvodnu pušku, a nakon što se poskliznuo osti mu se zabile u nos!

Foto: Ilustracija

Mladi Imoćanin je pokušao očistiti podvodnu pušku na kojoj su bile osti, nakon što se poskliznuo osti su mu se zabile u nos. Na sreću mladić nije zadobio teške ozljede

U subotu poslijepodne, 29-godišnji Imoćanin pokušao je očistiti podvodnu pušku na kojoj su bile osti, međutim mladić se okliznuo i pao, a uslijed toga puška je opalila i osti su mu se zabile u nos. Nesreća se dogodila na području Imotske krajne, a ozljeđeni je unatoč šoku uspio pozvati Hitnu medicinsku pomoć, koja ga je sanitetskim prijevozom prevezla u KBC Split na Odjel za uho, grlo, nos i kirurgiju glave i vrata, piše Slobodna Dalmacija.

Tamo ga je oko 18 sati zaprimio dežurni liječnik doc. dr. Draško Cikojević, koji je, kada je vidio o čemu se radi, odmah s pacijentom krenuo u operacijsku dvoranu.

Budući da je bilo vrlo teško, gotovo nemoguće pacijenta staviti u opću anesteziju zbog činjenice da su u nosu bile osti, morali smo operaciju obaviti u lokalnoj anesteziji. Od pet šiljaka jedan je prošao kroz desni nosni hodnik, nozdrvu, u dubini od nekoliko centimetara i zabio se u nosnu pregradu. Da su kojim slučajem šiljci ušli još dva do tri centimetra, mogli su mu oštetiti mozak, a tada bi situacija bila kudikamo dramatičnija, rekao je doc. dr. Cikojević.

Kompletan operativni zahvat trajao je pola sata i prošao je uspješno. Nakon što smo izvadili osti, pacijentu smo tamponirali nos i on je već u 20 sati otpušten na kućnu njegu zaključuje doc. dr. Cikojević, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari