SAMO ZA HEDONISTE

Video | Masaža ili plutanje u kadici. Da, i bebe imaju svoj spa. Uvjet? Moraju biti barem dva tjedna stare

Ovo je prvi spa za bebe u Hrvatskoj i Ana je na ideju došla prije dvije i pol godine, dok je bila na putovanju u Austriji. Uz kupke, nudi i masaže za bebe. U kadici mogu provesti 25 minuta, a slobodno se pluta na temperaturi od 35 do 37 Celzijevih stupnjeva

Dobrodošli su svi, uvjet je samo da imaju najmanje dva tjedna, a najviše godinu dana.

Uživanje od malih nogu, u bazenu koji ima samo za sebe. U spa raju je bila i beba Rita.

“Sada ima 4 mjeseca, ranije je rođena. Borimo se na sve strane, vježbamo, stalno gledamo kako ćemo što ćemo, da ju istimuliramo, zbog razvoja i svega. Ovo je super”, rekla je Valentina Mrvčić, Ritina majka.

U wellnes društvu je i dvomjesečna Lora koja u relaksirajućoj kadi nije prvi put. Koristiti spa usluge mogu od dva tjedna starosti, pa sve do godinu dana.

“Kako se beba kreće u kadi, rukicama, nogicama, prave se valovi koji im poboljšavaju ravnotežu, kordinaciju, balans. Pritisak vode jača međubedrene mišiće, poboljša im se kapacitet pluća. Sile uzgona jačaju mišiće. Poboljšava im se probava, a znaju i nakon svega lijepo spavat, dobro popapat”, kaže Ana Sirovina, fizioterapeutkinja i vlasnica spa za bebe.

“Stvarno smo zadovoljni, obzirom da ima hiper tonus misica, stvarno je opuštenija, bolje spava, otvorila je šakice, i nogice. Ovo sve što radi u vodi radi i kad je presvlačimo, tako da stvarno vidimo napredak”, govori Valentina.

Ovo je prvi spa za bebe u Hrvatskoj i Ana je na ideju došla prije dvije i pol godine, dok je bila na putovanju u Austriji. Uz kupke, nudi i masaže za bebe. U kadici mogu provesti 25 minuta, a slobodno se pluta na temperaturi od 35 do 37 Celzijevih stupnjeva.

“S bebama je savršeno raditi! Jako jako lijepo. Cijeli dan su nasmiješena”, govori Ana.

I pritom ih voda podsjeća kakav je osjećaj bio dok su bili u trbuhu. Plutanje u toploj vodi simetrično potiče mišiće tijela, stav je pedijatara.

“To je nekakav medij gdje bolje osjećaju svoje tijelo. Od malih beba koje su još u razvoju, pa su 2D dimenziji, još uvijek su orijentirana na pod, u vodi se pripremaju za 3D život, nekakvu vertikalizaciju tako da je to svakako dobro”, priča Vlatka Đaković, neuropedijatrica u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Dobro za zdravlje beba koje od prvih mjeseci imaju kraljevski tretman na kojem bi im pozavidjela – i svaka mama, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari