KAD SUSJEDI NAVALE

Nečuveni slučaj: ‘Moram van iz stana jer sam preglasna dok vodim ljubav. Gluhonijema sam’

Ilustrativna fotografija: Pexels

Njezine dvije susjede, vodile su pedantne evidencije o svim muškarcima koji su je posjećivali

Sindy K. (37) je gluhonijema i ostat će bez stana jer vodi ljubav preglasno?! Ovaj slučaj iz njemačkog grada Halle an der Saalea privikao je pažnju javnosti. Naime, njezine dvije susjede, vodile su pedantne evidencije o svim muškarcima koji su je posjećivali i žalile su se stanodavcu. Žena je prvo dobila opomenu, a potom i izvanredni otkaz zbog trajnog narušavanja reda i mira.

Cijeli slučaj je završio na sudu. “Zapisala sam i tablice, dolazili su iz Cellea, Düsseldorfa, Hamburga, Harza, Senftenberga…” kazala je susjeda na sudu. Sudac je odobrio zahtjev za iseljenje. Werner Budtke, glasnogovornik okružnog suda, potvrdio je: “Presuda je objavljena 9. siječnja i izrečena tri dana kasnije. Od ovog datuma počinje teći žalbeni rok od četiri tjedna!”.

Sindy K. u dvosobnom stanu u prizemlju živi od 2015. godine. Razgovarala je s novinarom BILD-a o cijelom slučaju putem SMS-a. “Počelo je s ljudima koji su se žalili na moju kućicu za zečeve na balkonu, pa sam je se riješila”, kaže Sindy. O susjedima kaže da je čak prate i kada ide trgovinu.

“Ne vodim ljubav sa svakim muškarcem koji me posjeti”, piše Sindy. “Prodajem puno stvari na e-Bayu i malim oglasima. Ali kad vodim ljubav, ne mogu čuti koliko je glasno zbog moje invalidnosti . Ali to se ne tiče mojih susjeda”, kazala je u odgovorima novinaru.

Susjeda koja tamo živi nešto više od godinu dana, ostaje pri svojim izjavama. “Sve što sam rekla na sudu je istina”, kazala je za BILD.

Presuda još nije pravomoćna. Sindy K. ne planira napustiti svoj mali stan i žalit će se na odluku suda, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari