Neobičan natpis u ordinaciji: ‘Ne donosite bombonijere, na dijeti smo’. A vrata do…

FOTO: Facebook/Screenshot

Pisane upute svojim pacijentima tek su jedna od noviteta koje je sa sobom donio mladi liječnik

“Poštovani pacijenti, razumijemo vašu zahvalnost, ali ljubazno vas molimo da nam ne donosite nikakve čokolade, kolače ni bombonijere. Niti išta drugo, da se razumijemo. Na dijeti smo”, stoji to na natpisu na vratima jedne od dvije ordinacije opće medicine ambulante u Šestanovcu koja je ubrzo nakon objave na FB stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca postala viralni hit.

Pisane upute svojim pacijentima tek su jedna od noviteta koje je prije nešto više od godinu dana sa sobom donio tridesetdvogodišnji splitski liječnik Nikša Mitrović, javnosti poznat od prije nekoliko mjeseci kada se zahvalio ne specijalizaciji i došao raditi na upražnjeno mjesto u šestanovačku ambulantu.

“Doći u doktora, a ne donijeti kesicu, kod nas je isto kao otići u Rim, a ne vidjeti Papu. Ovakav način ophođenja liječnika i pacijenta očito je ukorijenjena praksa u našem narodu i općenito na Balkanu. Odlučio sam tome stati na kraj na način koji ste i vidjeli. Mislim da ćemo mi svojim radom zavrijediti plaću koliku-toliku, ali ćemo je dobiti”, rekao je doktor Mitrović Slobodnoj Dalmaciji.

Gore navedeno, kaže, gotovo svaki dan objašnjava i svojim pacijentima. “Svrsishodnije bi bilo da smo u mogućnosti sve darove promijeniti u novac pa za ordinaciju kupiti neki potreban aparat što je mnogo važnije za naš rad”, kratko komentirao razloge postavljanja natpisa Mitrović.

Zanimljivo, u ordinaciji do Mitrovićeve na vratima stoji natpis “mi nismo na dijeti”.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari