OPREZ, UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE! „Doktor je bio u čudu što sam živa“, kaže trkačica koju je ugrizao poskok

Trkačica Marina Maslek je na blogu od kolegice objavila nekoliko fotografije koje prikazuju što joj se sve dogodilo nakon opasnog ugriza

Marina Maslek, iskusna trail trkačica i planinarka iz Dubrovnika, nedavno je s kolegom Lazarom Badanjcem trenirala za velebitski ultramaraton na planini Prenj u istočnoj Hercegovini kada ju je ugrizao poskok.

Svoje iskustvo Marina je podijelila na blogu svoje prijateljice Sanje Kavaz “Trčim jer štrčim“.

“Poskok! Laki, ugrizao me poskok! – Nadamo se da možda poskok nije pustio otrov. Ali vrlo brzo, noga mi počinje oticati uz jak osjećaj žarenja i brideću bol, i više nema sumnje da je ugriz bio otrovan”, opisala je Marina.

“Nepunih pet sati boli, drhtavice, vrtoglavice, hladnoće, preznojavanja, mučnine, nemoći, nelagode i čekanja kasnije, zahvaljujući angažmanu GSS-a i Oružanih snaga BiH helikopterom sam prebačena u Mostarsku bolnicu “Dr. Safet Mujić”.

(Foto: Trčim jer štrčim)

Nakon dobivenog seruma, doktor mi kaže kako je čudo što sam uopće živa, i da je oporavak od ugriza rizičan i dugotrajan. Otrov je razradio tkivo noge, mišić i krvne žile kroz koje je velika količina krvi istekla izvan krvotoka u tkivo. Noga mi je natečena do slonovskih razmjera, a bol je konstantna.

Sve što sam napornim treningom mjesecima razvijala je sada uništeno, a i dalje mi prijeti rizik od tromboze i komplikacija. Kapci su mi otečeni i mogu ih podignuti samo prstima, a i tada sve vidim uduplo i vrti mi se.

Ne mogu se ustati niti na WC. Trčanje ne dolazi u obzir 2-3 mjeseca”, napisala je Marina na blogu na kojem je objavila i nekoliko fotografije koje prikazuju što joj se sve dogodilo nakon opasnog ugriza. Marina je nakon deset dana koje je provela u mostarskoj bolnici kod kuće gdje miruje i prima terapiju jer joj podljev na nozi treba posve nestati.

Trkačica je zahvalila pripadnicima HGSS-a Mostar i GSS Jablanica koji su je spasili i djelovali odmah nakon što su dobili dojavu da ju je ugrizao poskok. Marina je na blogu također podijelila i nekoliko savjeta što treba učiniti ako vas ugrize zmija otrovnica.

Vijesti.hr
Foto: ‘Trčim jer štrčim

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari