TO LETI, MIR REMETI

Pentagon objavio izvješće o NLO-ima u 2022. godini i priznao da vojska ima pune ruke posla!

Foto: pexels

Prijave je uglavnom podnijelo američko vojno osoblje

Američka vlada zaprimila je tijekom 2022. godine na stotine prijava o viđenjima neidentificiranih letećih objekata (NLO-a), a otprilike pola od tih slučajeva zasad se klasificiraju kao – neobjašnjivi!

Otkrio je to dokument koji je Pentagon objavio u četvrtak, 12. siječnja, podnio ga je Ured ravnatelja Nacionalne obavještajne službe, a u izvješću je, između ostalog, rečeno da je Pentagon katalogizirao ukupno 510 prijava o viđenjima NLO-a, odnosno neidentificiranih zračnih fenomena (UAP) kako ih vlada radije naziva.

Zanimljivo, prijave je uglavnom podnijelo američko vojno osoblje, a od 366 novootvorena slučaja, 195 ih je s lakoćom dobilo epilog.

Konkretno, 26 puta se ispostavilo da su NLO-i zapravo bili tek bespilotne letjelice, 163 puta su ljude zbunili baloni ili “entiteti” vrlo slični balonima, a u šest slučajeva svjedoci su zamijenili ptice ili plastične vrećice nošene vjetrom za NLO-e.

Uglavnom zbog nedostatka detaljnijih informacija ostali slučajevi evidentirani su “nerazjašnjeni”, s naglaskom na to da se pojedine prijave, koje su uključivale objekte koji se kretali na neobjašnjive načine, i dalje nalaze pod istragom.

Naravno, u izvješću nigdje nisu spomenuti izvanzemaljci, a nema dokaza niti da je bilo koje od viđenja “izravno pridonijelo štetnim zdravstvenim učincima na promatrača”.

Vlada Sjedinjenih Američkih Država ponovno se zainteresirala za istrage o NLO-ima nakon što su u medije procurile intrigantne vojne snimke nekoliko neidentificiranih letjelica, a početkom 2022. godine Pentagon je osnovao i novi ured odgovoran za koordinaciju i istraživanje prijava američkog vojnog osoblja, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari