KOGA NE BI PROŠLA JEZA?

Pogledajte snimku: Lav se prošetao gradom i posijao paniku među ljudima

Foto: YouTube/Screenshot

Odbjegli cirkuski lav posijao je paniku po gradu u blizini Rima, a gradonačelnik Alessandro Grando rekao je stanovnicima da ne napuštaju svoje domove dok policija ne uhvati zvijer

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke lava koji je izazvao veliku paniku dok je lutao ulicama grada u blizini Rima nakon što je pobjegao iz cirkusa, piše Daily Star.

Alessandro Grando, gradonačelnik Ladispolija, potvrdio je bijeg životinje iz zoološkog vrta i upozorio stanovnike da budu na oprezu dok se ne pronađe životinja. Policija je viđena kako juri ulicama kako bi pronašla stvorenje.

Životinja je kasnije pronađena u blizini vodotoka pokraj mjesta na kojem je bio kontroverzni cirkus.

Na snimci se može vidjeti lav, poznat kao Kimba, kako luta prometnim ulicama dok vozači u nevjerici sjede u automobilima. Gradonačelnik Grando potvrdio je da nije imao ovlasti blokirati ulazak cirkusa u grad, iako je izrazio svoje negodovanje, kao i nekoliko stanovnika koji su poslali pritužbe.

Žestoke kritike cirkusa

Nakon što je lav uhvaćen, gradonačelnik, kao i grupa za prava životinja Oipa, žestoko su se obrušili na cirkus.

Gradonačelnik Grando je rekao: “Za one koji će se početi pitati: zašto još uvijek dovodite cirkus sa životinjama u Ladispoli? Zašto je gradonačelnik odobrio cirkus? Odgovor je da ja nisam ništa odobrio, nije to na meni, i nažalost ne možemo zabraniti dolazak cirkusima sa životinjama u naš grad.

U 2017. smo pokušali, ali smo izgubili žalbu i također smo morali nadoknaditi pravne troškove žaliteljima. Dok se pravila ne promijene, nećemo moći drugačije. Nadam se da ova epizoda može probuditi savjest i da konačno možemo stati na kraj iskorištavanju životinja u cirkusima.”, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari