'PLATIO SI KARTU, TVOJE JE MJESTO'

Mladić šokirao priznanjem: ‘Ne ustajem starijima u javnom prijevozu – i ja sam umoran’

Foto: Free Pick

Riječi jednog mladića o ponašanju u javnom prijevozu zgrozile su korisnike društvenih mreža

Bonton u javnom prijevozu nalaže da treba ustupiti mjesto starijim osobama, djeci, trudnicama i invalidima. Međutim, praksa je pokazala da se većina ljudi ne pridržava toga, što govori i primjer jednog muškarca koji je javno podijelio svoj stav i objašnjenje.

Ne ustupa mjesto starijima i trudnicama

“Ima dana kad sam ja jednako umoran kao trudnica ili starija osoba. Ne želim biti loš tip koji odbija to napraviti, ali ja budem nekad zaista iscrpljen. Ne dižem se starijim ljudima ni trudnicama u javnom prijevozu. Ja sam često umorniji od njih”, napisao je ovaj mladić na Redditu.

“Postoje situacije kad je nekome potrebno sjesti, a ako ste mladi, uvijek ste vi taj od kojeg se očekuje da će ponuditi svoje mjesto. Budim se u tri ujutro, s poslom počinjem u pet, cijelu smjenu od osam sati sam na nogama, a vožnja autobusom do kuće mi traje 45 minuta. Molim vas, nemojte tražiti od mene da ustanem zato što sam mlad. Garantiram da je prosječan 50-godišnji muškarac koji čita knjigu u tom autobusu odmorniji od mene”, dodao je on, prenosi Net.hr.

To je stvar kulture

Pojasnio je da su iz njegovog pravila izuzete osobe s invaliditetom kojima bi uvijek ustupio mjesto, ali tu povlači crtu. Nije ni slutio da će svojim stavom izazvati lavinu komentara. I dok su jedni smatrali da je njegovo pravo da uživa u svom mjestu ako je platio kartu, drugi su smatrali da to stvar nekulture.

“Ako si platio kartu i prvi sjeo, slobodno odbij ljude koji te traže da ustaneš. Njihov je problem što nemaju gdje sjesti, ne tvoj”, ” Ustati starijoj osobi ili trudnici je stvar kulture i odgoja”, bili su neki od komentara, piše Mondo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari