KRIVOTVORENE FOTOGRAFIJE

Rusijom kruže lažne fotografije ‘iz zagrebačke IKEA-e’. Tvrde da radnici podržavaju Putina i ‘specijalnu operaciju’

Foto: Twitter

‘Ove slike su montaže i nisu stvarne fotografije iz stvarne trgovine. Za sada nemamo drugih informacija’, rekla je glasnogovornica tvrtke

Ruskim medijima i društvenim mrežama su se proširile lažne fotografije iz zagrebačke IKEA-e, na kojima se u okvirima za fotografije u izložbenom prostoru trgovine vide portreti ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“U Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, zaposlenici IKEA-e su postavili fotografije ruskog predsjednika Vladimira Putina u znak potpore specijalnoj operaciji u Ukrajini”, objavili su u ponedjeljak ruski mediji.

“Portreti Vladimira Putina postavljeni su u sve okvire za fotografije u salonima. Očigledno su to učinili sami zaposlenici IKEA-e” pisalo je na ruskom kanalu na Telegramu Defenders.

Da je riječ o lažnim fotografijama za državnu agenciju RIA Novosti su, na temelju rezultata revizije, potvrdili i iz IKEA-e.

“Ove slike su montaže i nisu stvarne fotografije iz stvarne trgovine. Za sada nemamo drugih informacija”, rekla je glasnogovornica tvrtke, prenose RTL Vijesti.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari