PROROCI

Video | Stiže katastrofična 2023. Glupost ili istina? Evo što kažu Nostradamus, Vanga i Medvedev

Žive ribe u Crnom moru bit će skuhane od vrućine, stiže novi papa koji će upropastiti Crkvu, i sletjet ćemo na Mars. Što o takvim spektakularnim predviđanjima misle građani?

To je za iduću godinu prije 500 godina navodno predvidio Nostradamus. Bugarska proročica Baba Vanga je rekla da će nas posjetiti vanzemaljci i da će umrijeti milijuni ljudi.

A evo sad imamo i modernog proroka Dmitrija Medvedeva, koji kaže da će se Britanija vratiti u Europsku Uniju koja će se onda raspasti, a nastat će Četvrti Reich.

Katastrofičnih prognoza ima koliko hoćete, makar nakon dvije pandemijske i jedne ratno inflacijske godine, svi se nadaju da će 2023. biti malo bolja, izvještava Ana Trcol za danas.hr.

Dva potresa u Hrvatskoj, i pandemija koja je promijenila sve, u cijelom svijetu. To nam je dala 2020. koja se upisala u kolektivno sjećanje kao najgora godina ovog milenija.

Onda je došla 2021. Imali smo velika očekivanja, ali 2020. se produžila u još jednu, izgubljenu godinu.

Nema veze, spasit će nas 2022. Tako smo barem mislili. Ali, došao je rat, sa sobom donio energetsku krizu i inflaciju.

Michelle iz Engleske kaže: “Prošli smo kroz smećarska vremena, zar ne? Tu je COVID i sve ostalo što se događa u svijetu, Ukrajina. Tako da se nadam da može biti samo bolje”

Patrick iz Engleske misli da će biti gore.

“Inflacija je toliko pretjerala da jedino može biti bolje”, smatra Marko Duvančić iz Zagreba.

Toni iz Zagreba kaže: “Po meni je najbitnije da se ovaj rat u Rusiji i Ukrajini završi i da ljudi počnu slobodno živjeti”

Bit će bolje jer po gorivo u Sloveniju ili pecorino u Italiju idemo bez čekanja reda na granicama, plaćamo eurima koje već imamo u džepu.
“Nekako smo više integriraniji u Europu, kada idemo u šoping, ako idemo van, ne trebamo mijenjati valutu, oni koji rade vani isto neće morati mijenjati kada dođu tu. Sve će biti jednostavnije? Pa u nadi da će biti bolje i jednostavnije”, kaže nam Toni iz Zagreba.

Hoće li u Ukrajini biti bolje? Glavno je pitanje za 2023. Premda ovih dana svi pričaju o tome da je i Rusija spremna na pregovore, analitičar međunarodnih odnosa Goran Bandov ne misli da je mir na vidiku.

Globalno zatopljenje, nemire, novi papa…

“U ovom trenutku odnosi između Rusije i Ukrajine, njihovi zahtjevi s jedne i druge strane su izrazito udaljeni, i vrlo je teško zamisliti kako bi moglo doći do mira”, ističe Bandov.

Financijski analitičar Hrvoje Japunčić nešto je optimističniji – smatra da će rat u Ukrajini sljedeće godine završiti, a da će i prije toga stopa inflacije padati. Kaže, recesija neće biti kakve se svi pribojavaju.

“Tehnički, matematički, možda ćemo biti svjedoci da će pojedine zemlje ili cijela europska zajednica imati 2 kvartala malim negativnim rastom BDP-a, ali osobnog sam mišljenja da nećemo biti svjedoci onih crnih scenarija” tumači Japunčić.

Nostradamus je za 2023. predvidio globalno zatopljenje, građanske nemire, slijetanje na Mars i novog papu.

Baba Vanga je vidjela posjet neprijateljski nastrojenih izvanzemaljaca, misli da ćemo ostati bez struje zbog solarnih oluja, a slijepoj proročici činilo se i da Zemlja skreće sa svoje putanje.

Građani kažu kako ne vjeruju u takve gluposti

Vidovit je postao i bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev. Cijena nafte porast će na 150 dolara po barelu, EU će se raspasti nakon povratka Ujedinjenog Kraljevstva – napisao je bizarna predviđanja na Twitteru. Tektonske promjene očekuje i na geopolitičkom planu.

Poljska i Mađarska će okupirati zapadne regije bivše Ukrajine, predviđa Medvedev.

Stvorit će se Četvrti Reich koji će obuhvaćati teritorij Njemačke i njezinih satelita, tj. Poljske, baltičkih država, Češke, Slovačke, Kijevske republike i drugih otpadnika.

Danska SAXO banka, poznata po neobičnim prognozama, predvidjela je novi referendum u Velikoj Britaniji kojim će se poništiti Brexit. Ali i rast cijene zlata za 67%.

Danci misle da će barem jedna zemlja u 2023. najaviti zabranu proizvodnju mesa do 2030. godine. Sve zbog zaštite okoliša.

“Od svega ovoga što ste nabrojili, mislim da ćemo možda biti svjedoci toga da će jedna zemlja EU donijeti odluku o okončanju proizvodnje mesa” smatra Japunčić.

Kraj rata, smanjenje inflacije, rast plaća, kraj COVID-a . Tko to ne bi poželio. Pa i da Sigurno mjesto Juraja Lerotića osvoji Oscara za najbolji strani film, izvještava Ana Trcol za danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari