STRAVIČNO

Video | SULUDI VIDEO! Ukrajinci automobilima voze ‘slalom’ kroz minsko polje na cesti prema Kijevu

28.02.2022., Zagreb - U ulici Pantovcak kod kucnog broja 196 terenski automobil probio zastitnu ogradu te se zaustavio na dvorisnim stepenicama stambene zgrade. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Na snimci je vidljivo kako više automobila, od kojih jedan s prikolicom, voze cestom na kojoj su postavljene mine i pažljivo ih pokušavaju zaobići

Društvenim mrežama kruži video automobila koji pažljivo pokušava voziti oko nagaznih mina na cesti. Vjeruje se da se radi o ukrajinskoj državnoj cesti E373 u blizini sela Potašnja, sjeverozapadno od Kijeva.

Bivši zapovjednik tenkovske jedinice britanske vojske, Justin Crump, rekao je za BBC kako se vjerojatno radi o protutenkovskim minama TM-62M iz sovjetske ere, koje nose oko 7,5 kilograma eksploziva, a eksplodiraju samo kada su podvrgnute značajnom pritisku.

Dodao je i da obje strane koriste mine u ovom području kako bi spriječile kretanje bojnog polja i da je to “vrlo neučinkovito minsko polje, postavljeno uglavnom radi efekta”.

Za sada nije neovisno potvrđena autentičnost snimke, niti tko je postavio mine, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari