SEKS, DROGA, DIJAMANTI...

Svećenik poznat kao ‘Don Euro’: Dobio 7,5 godina zatvora; Žigolo ga odao da troši na dijamante, luksuz, orgije

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Navodi se čak i to da je sudjelovao u svingerskim okupljanjima. U skladu s takvim životnim stilom don Morini dobio je nadimak ‘Don Euro’

Pontasserchio, mjesto od oko 6000 stanovnika nešto sjevernije od Pise u Toskani…

Kad je Luca Morini došao u ovaj pitoreskni kraj prije nekoliko godina, Guardian piše da su ga vjernici doživjeli kao “svećenika blage naravi”. Sad je vijest o don Moriniju ta da je osuđen na sudu u Massi Carrari na sedam i pol godina zatvora zbog iznude.

To je zapravo tek jedan dio onoga zbog čega je osuđen. Drugi dio se odnosi na to da se lažno predstavljao, točnije da se predstavljao kao sudac dok je unajmljivao žigola za seksualne usluge.

Dio optužnice o iznudi, odnosi se na ono što je Morini činio bivšem biskupu Massa Carrare Giovanniju Santucciju. Onaj dio optužnice koji se odnosio na iznudu časne sestre, na drogu i na pranje novca, sud je odbacio.

Sve je počelo 2015. kada je seksualni radnik javno progovorio o Moriniju, njegovom rasipništvu novcem i sličnim stvarima. Tako se doznalo da Morini običava nagovarati svoje starije župljane na velike donacije župi, da bi on potom novac trošio na terevenke, dijamante, luksuzna putovanja s pratnjom koja bi mu pružala seksualne usluge…

Navodi se čak i to da je sudjelovao u svingerskim okupljanjima. U skladu s takvim životnim stilom don Morini dobio je nadimak “Don Euro“.

Njegov slučaj dospio je i do Vatikana, a kako je Morini smatrao biskupa Santuccija krivcem za životni standard što ga je izgubio otkako ga je Crkva razriješila, zapravo izbacila iz redova svećenika, on se okomio na biskupa koji ga je izvorno suspendirao.

Don Euro je počeo ucjenjivati biskupa, ne navodi se točno čime, kako bi mu posuđivao novac i kupio mu kuću po cijeni od 200.000 eura. Santucci je podnio ostavku prošle godine.

Nakon seksualnog radnika koji je prvi progovorio o lažnom predstavljanju, vlastima su se javila još tri muškarca koja su također optuživala Don Eura za isti tretman.

Tužiteljstvo je na sudu tražilo za bivšeg svećenika osam i pol godina zatvora. No, njegova obrana tvrdila je da njen branjenik pati od psihičkih poremećaja uslijed kojih se ponašao kako se ponašao, što je sud usvojio toliko da mu traženu kaznu smanji za jednu godinu, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari