Talijani se dosjetili: Za planinarenje turista u japankama kazna i do 2500 eura

Riomaggiore and Via dell Amore aerial view, The Way of Love, aerial view. Cinque Terre National Park, Liguria Italy Europe.

Posvuda će se postaviti plakati i letci na kojima će stajati visina novčanih kazni

Odlučite li ovoga ljeta posjetiti Nacionalni park Cinque Terre, pet ribarskih mjesta ligurskog priobalja Italije, koji među turistima imaju mitski status, morat ćete povesti više računa o obući.

Odlučite li se za sandale ili japanke, doživjet ćete neugodno iznenađenje.

Naime, uprava Nacionalnog parka Cinque Terre provodi kampanju javnog informiranja čija je svrha upozoriti turiste da se po liticama ne penju u neprikladnoj obući. A ako ne odlučite poslušati savjet, morat ćete platiti novčanu kaznu u iznosu od 50 eura do čak 2500 eura,javlja Hina.

Kampanja je pokrenuta pošto su pripadnici gorske službe spašavanja kazali da su sve ogorčeniji jer u zadnje vrijeme s gorskih staza spašavaju loše pripremljene i neprikladno odjevene posjetitelje.

Posvuda će se postaviti plakati i letci na kojima će stajati visina novčanih kazni, a na internetskim stranicama na kojima će zainteresirani moći kupiti karte za obilazak trekking staza, bit će objavljena jasna upozorenja.

Planinarima se savjetuje da sa sobom nose kremu za sunčanje, šešir, planinarske čizme, hranu, tekućinu i ostale potrepštine.

“To su teške staze, ponekad poput planinskih”, rekao je CNN-u Patrizio Scarpellini, direktor Nacionalnog parka Cinque Terre.

“Iznimno je važno imati odgovarajuću obuću. Posjetitelji će biti obaviješteni o svemu, a oni koji se ne budu pridržavali uputa platit će visoke novčane kazne”, upozorio je.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari