Traži se kušač kanabisa, ali ima jedan uvjet – mora biti pravi znalac!

Tvrtka AHLOT traži kušače kanabisa koji, nešto poput sommeliera kada je u pitanju vino, mogu razaznati suptilne razlike pojedinih vrsta i opisati ih klijentima

Kanada je druga zemlja u svijetu koja je legalizirala kanabis za rekreativnu upotrebu

Kanadska legalizacija kanabisa za rekreativnu upotrebu otvorila je mnoga radna mjesta. Neka su samo za prave znalce.

Tvrtka AHLOT traži kušače kanabisa koji, nešto poput sommeliera kada je u pitanju vino, mogu razaznati suptilne razlike pojedinih vrsta i opisati ih klijentima.

“Zaradite 50 dolara po satu kako biste procjenjivali najbolje od onog što kanadski uzgajivači mogu ponuditi”, kaže se u oglasu za posao. Traži se “connoisseur” koji je dovoljno dugo živio s kanabisom da razumije i zna izraziti nijanse koje razlikuju jedan soj od drugog”.

Kanada je u srijedu postala druga zemlja u svijetu koja je legalizirala kanabis za rekreativnu upotrebu, prva na zapadu.

Bezbrojne prodavaonice počele su prodavati kanabis i nadaju se da će im “znalci” pomoći u usmjeravanju klijenata.

“Uskoro će na tržištu biti stotine brendova. Bit će teško odlučiti se”, kaže šef AHLOT-a Greg Pantelic objašnjavajući zašto otvaraju takva radna mjesta.

Izabrani kandidati morat će redovno izvještavati poslodavca o različitim vrstama kanabisa pismenim putem, navodi se u opisu posla. A to podrazumijeva da se “radi od kuće”.

Uza sve navedeno, i ne čudi da je odaziv na oglas masovan.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari